Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası

Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası
05 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası için

Malzemeler

  • 1 dal pırasa
  • 1 diş sarımsak
  • 1 patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 600 g kereviz
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 750 ml sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş turp
  • 1 tatlı kaşığı Dijon Hardalı
  • 250 ml süt
  • 1 limonun suyu

Üzeri için

  • Maydanoz
  • Değirmen karabiber
  • Rendelenmiş limon kabuğu
Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır

Yuvarlak doğradığınız pırasa, ezdiğiniz sarımsak ve küp doğradığınız patatesi zeytinyağında hafif soteleyin. Küp doğradığınız kereviz, limon kabuğu ve sebze suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynamaya bırakın. Maydanozdan 4-5 dal kadar ayırıp kalanının saplarını temizleyin ve kaynayan çorbaya ilave edip kısık ataşte 30 dakika pişirin. Turp, hardal, süt ve limon suyunu ilave edin ve 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Çorbanızın üzerini ince kıydığınız maydanozlar, rendelenmiş limon kabuğu ve değirmen karabiberle süsleyerek servis yapın.

Kış aylarında sık sık tüketilen terbiyeli kereviz çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo