Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası

Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası için

Malzemeler

  • 100 gr yarma buğday
  • 50 gr pirinç
  • 50 gr soğan
  • 50 gr havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 200 gr kırmızı mercimek
  • 50 gr küp kızartılmış patlıcan
  • 150 gr tereyağı
  • 5 gr kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 100 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası

Nasıl Yapılır

Soğanı, havucu, sarımsağı, mercimeği ve buğdayı geniş bir tencerede iyice kavurun. Suyu ilave ederek ağır ateşte kaynamaya bırakın. Dağılıncaya kadar pişen malzemeleri telle çırparak püre haline getirin. Pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayınca unlu yoğurtlu ve limonlu terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tereyağını ısıtın. Kuru nane ve biber salçası ile karıştırarak kaynayan çorbanın üzerine aktarın. Bir taşım daha kaynatın. Çorbayı kaselere aktarıp üzerine kızartılmış patlıcanları ilave ederek servis yapın.

 Dilerseniz, daha farklı şekilde hazırlanan klasik lebeniye çorbasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo