1 adet kabukları çıkarılmış bayat ekmek (Ya da aynı miktarda ekmek parçaları)
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu ya da sebze suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hünkar Tarhanası
Nasıl Yapılır
Bayat ekmeği ufalayıp yoğurtla karıştırarak 6-7 saat bekletin. Sonra bir tencereye alıp sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek ekmekleri ezin. Salçayı bir miktar sıcak su ile eritip çorbaya ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbayı birkaç dakika kaynatın ve blender yardımıyla çekin, tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
Tereyağını bir tavada kızdırın ve kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.