Havuçlu Zencefil Çorbası

Havuçlu Zencefil Çorbası
16 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Havuçlu Zencefil Çorbası için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kanola yağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı iri rendelenmiş zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 2 havuç
  • 400 g haşlanmış kuru fasulye

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı aspir
  • İri kırılmış badem
Havuçlu Zencefil Çorbası

Nasıl Yapılır

Kanola yağını bir tencereye alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 5 dakika soteleyin. Rendelenmiş muskat cevizini ekleyip 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sebze suyu, küp doğradığınız havuç ve haşlanmış fasulyeyi ekleyip 20-25 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin ve ocaktan alın. Zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Aspiri ilave edip karıştırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerini iri kırılmış badem ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo