Şehrazat Tatlısı
Etleri tencereye alıp kendi suyunu çekinceye kadar kavurun. Sıvı yağ ekleyerek kızartın ve üzerine 6 su bardağı su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış soğan, kereviz ve patatesleri tereyağında soteleyin. Üzerine etlerle beraber suyunu ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Süt ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan alarak ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın. Baharatı ilave edin. Kıyılmış kereviz yapraklarını ekleyerek servis yapın.
Çorbanın içerisinde et kullanmak istemiyorsanız, terbiyeli kereviz çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.