Buğdaylı Yaz Çorbası

Buğdaylı Yaz Çorbası
12 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Buğdaylı Yaz Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış dövme buğday
  • Yarım su bardağı şeker fasulye
  • 5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Kuru ya da taze nane

Üzeri için

  • Kuru nane
Buğdaylı Yaz Çorbası

Nasıl Yapılır

Buğdayı ve fasulyeyi ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday ve fasulyenin suyunu süzüp tencerelerde yumuşayıncaya kadar üzerlerini geçecek kadar suyla birlikte haşlayın. Taneleri süzüp sularını saklayın. Derin bir kasede yoğurt ve zeytinyağını iyice çırpın. Buğday, fasulye, tuz, kuru veya kıyılmış taze naneyi ekleyip karıştırın. Boza kıvamında olana kadar haşlama sularından ekleyin. Üzerine kuru nane serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo