Bezelyeli Tavuklu Çorba

Bezelyeli Tavuklu Çorba
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bezelyeli Tavuklu Çorba için

Malzemeler

  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • 5 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Bezelyeli Tavuklu Çorba

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı soyup incecik kıyın. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.
  2. Tavuk etini kevgirle tencereden çıkarıp bir tabağa alın ve soğuyunca tel tel ayırın.
  3. Tereyağını bir tencerede eritip soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Tavuk etini ekleyip karıştırın.
  4. Doğranmış patatesleri ve bezelyeyi ilave edip eti haşladığınız suyu ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  5. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, hastalıkların şifası olarak bilinen tavuk suyu çorbasına da göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo