Zuzubak otu Türkiye’de yetişen bir ottur. Zuzubak otu çok bilinen bir ot değildir. En belirgin özelliği çok iyi balgam söktürücü etkisi vardır. Pancargiller familyasına aittir. Soğan gibi yemeklerde kullanılabilir. Görüntü olarak yeşil soğana benzer. Pancar familyasından geldiği için nitrojen ve oksijen seviyesini artırır. Tüketildiğinde enerji seviyenizi artırır. Ağız mukozasındaki iltihaplanmalara, yaralanmalara çok iyi gelir.
Zuzubak Otunun Özellikleri Nelerdir?
Özellikle covid sonrasında bazı insanlarda balgam ya da ciğer ağrısı gibi semptomlar devamlılık gösteriyor. Bu gibi durumlarda veya kronik balgam sıkıntı olanlarda kullanılabilecek bir ottur.
- Bademcik çevresindeki iltihaplanmada kullanılabilir.
- Kronik kabızlığa iyi gelir.
- Yüksek oranda C vitamini içerir.
- Toksik bir etkisi yoktur.
- Antienflamatuar özellikleri vardır.
- Enflamasyonu azaltır.
- Bağışıklığınızı güçlendirir.
Zuzubak Otu Nasıl Kullanılır?
Bu otu rahatlıkla tüketebilirsiniz. Türkiye’de genellikle toz formunda satılır. Baharat şeklinde satılır. Tüm çorba ve yemeklerine ekleyebilirsiniz. Zuzubak otu yağda çözünen bir ottur. Bu sebeple içerisinde yağ olan, yağ içeren bütün yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
- Ay sütü ne işe yarar?
- Ananas suyu ne işe yarar?
- Haşhaş ne işe yarar?
- Meyan kökü ne işe yarar?