Tarifler ve Yapım: HÜLYA ÇEŞME
Yapım Asistanı: FEHİRE MISIRLI
Fotoğraflar: ÖZGÜR BAKIR
Servis Tabakları ve Aksesuarlar: LEZZET MUTFAKSTUDIO
Kütahya mutfağından patatesli iç harç ile hazırlanan nefis bir börek tarifi.
Konya mutfağından mutlaka denemeniz gereken mevlana böreği tarifi.
Trabzon mutfağıyla özdeşleşen pazılı dolama börek, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.
Eskişehir mutfağının vazgeçilmezi olan çi börek, kıymalı harç ile hazırlanır.
Fındık ve sütlü şerbet ile hazırlanan süt böreği, Bayburt mutfağıyla özdeşleşmiştir.
Antep mutfağıyla özdeşleşen zeytin böreği, yeşil zeytin ve kıymalı harç ile doldurulur.
Çanakkale mutfağıyla özdeşleşen avcı böreğinin iç harcında kıyma, dışında ise galeta unu kullanılır. Günlük yufka ile hazırlanan avcı böreği, fırında pişirildikten sonra servis edilir.
Denizli yöresiyle özdeşleşen yen böreğinin iç harcında kıyma ve soğan kullanılır. Yuvarlanan yufkalar, tepsiye gül şeklinde sarılır ve pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
El açması hamur ile hazırlanan tosunum börek, Kütahya mutfağıyla özdeşleşmiştir. İç harcında mercimek kullanılır. Üzeri ise haşhaş ile zenginleştirilir.
Görünümü gözlemeyi andıran çökelek böreği, Kahramanmaraş'ın sevilen lezzetlerindendir. Maydanoz ve çökelek peyniri ile doldurulan börek, tavada pişirilir.
İç harcında mercimek kullanılan bükme, Afyon mutfağıyla özdeşleşmiştir. Ara katlarda haşhaş kullanılır. Küçük porsiyonlar halinde sunulabilir.
Kırklareli mutfağıyla özdeşleşen kalın kıyı böreği, Trakya ve Rumeli kesiminde çok ilgi gören tariflerden biridir. Ortasında yoğurtlu sos eşliğinde servis edilir.
Şunlara da göz atın;