Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif

Şöyle şahane çıtır çıtır, ev yapımı ve farklı lezzette bir böreğe kim hayır diyebilir ki? İşte, çay saatlerinde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden farklı 12 yöresel börek tarifi:
Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
20 Mayıs 2024, 11:08

Tarifler ve Yapım: HÜLYA ÇEŞME

Yapım Asistanı: FEHİRE MISIRLI

Fotoğraflar: ÖZGÜR BAKIR

Servis Tabakları ve Aksesuarlar: LEZZET MUTFAKSTUDIO

  1. Patatesli Dolamber Böreği

patatesli dolamber böreği

Kütahya mutfağından patatesli iç harç ile hazırlanan nefis bir börek tarifi.

  1. Mevlana Böreği

mevlana böreği

Konya mutfağından mutlaka denemeniz gereken mevlana böreği tarifi.

  1. Pazılı Dolama Börek

pazılı dolama börek

Trabzon mutfağıyla özdeşleşen pazılı dolama börek, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

  1. Çi Börek

çi börek

Eskişehir mutfağının vazgeçilmezi olan çi börek, kıymalı harç ile hazırlanır.

  1. Süt Böreği

süt böreği

Fındık ve sütlü şerbet ile hazırlanan süt böreği, Bayburt mutfağıyla özdeşleşmiştir.

  1. Zeytin Böreği

zeytin böreği

Antep mutfağıyla özdeşleşen zeytin böreği, yeşil zeytin ve kıymalı harç ile doldurulur.

  1. Avcı Böreği

avcı böreği

Çanakkale mutfağıyla özdeşleşen avcı böreğinin iç harcında kıyma, dışında ise galeta unu kullanılır. Günlük yufka ile hazırlanan avcı böreği, fırında pişirildikten sonra servis edilir.

  1. Yen Böreği

yen böreği

Denizli yöresiyle özdeşleşen yen böreğinin iç harcında kıyma ve soğan kullanılır. Yuvarlanan yufkalar, tepsiye gül şeklinde sarılır ve pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

  1. Tosunum Börek

tosunum börek

El açması hamur ile hazırlanan tosunum börek, Kütahya mutfağıyla özdeşleşmiştir. İç harcında mercimek kullanılır. Üzeri ise haşhaş ile zenginleştirilir.

  1. Çökelek Böreği

çökelek böreği

Görünümü gözlemeyi andıran çökelek böreği, Kahramanmaraş'ın sevilen lezzetlerindendir. Maydanoz ve çökelek peyniri ile doldurulan börek, tavada pişirilir.

  1. Bükme

bükme

İç harcında mercimek kullanılan bükme, Afyon mutfağıyla özdeşleşmiştir. Ara katlarda haşhaş kullanılır. Küçük porsiyonlar halinde sunulabilir.

  1. Kalın Kıyı

kalın kıyı

Kırklareli mutfağıyla özdeşleşen kalın kıyı böreği, Trakya ve Rumeli kesiminde çok ilgi gören tariflerden biridir. Ortasında yoğurtlu sos eşliğinde servis edilir.

Şunlara da göz atın;

  1. El açması börek tarifleri
  2. Hazır yufkadan börek tarifleri
  3. Böreğin yanına ne gider?
  4. Osmanlı mutfağı börekleri
  5. İftarlık börek tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo