Yoğurt, besin değeri yüksek bir süt ürünüdür. Yemek yapımında sık sık kullanılan bu besin, hem sade bir şekilde tüketilir, hem de salataların içerisine eklenebilir. Doyurucu ve hafiftir. Kalsiyum bakımından zengin olduğu için, özellikle gelişim çağındaki çocukların tüketmesi önerilir. Ayrıca light yoğurt çeşitleri, diyet listeleri için de idealdir. Yoğurdu farklı bir şekilde tüketmek ve salatalarınıza katmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, mutlaka denemeniz gereken 15 yoğurtlu salata tarifi:
Listemize, kabak, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan nefis bir salata tarifi ile başlıyoruz. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alan bu salatayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kabak yerine farklı bir sebze tercih edecekseniz, sizler için sunduğumuz cevizli kereviz salatasına göz atabilirsiniz. Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bu salata, ortalama 100 kaloridir.
Yoğurdun yoğun olarak kullanıldığı salatalardan bir diğeri ise, Rus salatasıdır. Garnitür, mayonez ve yoğurt ile hazırlanan bu salata, özellikle gün sohbetlerinde sık sık tercih edilir.
Beyaz lahana, havuç ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, özellikle tavuk yemeklerinin yanına çok yakışmaktadır. Porsiyonu ortalama 110 kaloridir ve lif bakımından zengindir.
Semizotu, yoğurt ve limon suyu ile hazırlanan bu salatayı, balık yemeklerinin yanında sunabilirsiniz. Hazırlaması yalnızca 20 dakika süren semizotu salatası, ortalama 90 kalori değerindedir.
Marul, pancar ve baharatlı sos eşliğinde hazırlanan bu salata, hem lezzeti, hem de görünümü ile herkesi kendine hayran bırakır. Shichimi, Japon mutfağında 7 maddeden oluşan bir baharat karışımıdır.
Tavuk göğsü, yeşil elma ve kereviz ile hazırlanan bu salata, yüksek proteinlidir. Doyurucu olduğu için, tek başına tüketilebilir. Sosunda mayonez ve yoğurt kullanılır.
Barbunya, mısır, jambon, biber ve mantar ile hazırlanan bu salata, farklı malzemelerin karışımından oluşur. Sosla buluştuktan sonra salata kaselerine paylaştırılarak afiyetle tüketilir.
Bezelye, garnitür yapımında en çok kullanılan malzemelerden biridir. Bezelyeyi, yoğurt, zeytinyağı ve pul biber ile karıştırarak hem kolay, hem de hafif bir salata hazırlayabilirsiniz.
Tavuk göğsü, kereviz ve salatalık ile hazırlanan bu salata, aromatik bir tada sahiptir. Hafif olduğu için diyet listelerine eklenebilir. Üzeri ceviz içi ile süslenebilir.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu salata, ızgara köfte gibi yemeklerin yanına çok yakışır. Porsiyonu yaklaşık 55 kaloridir. Ara öğün olarak da tüketilebilir.
Faydaları saymakla bitmeyen brokoli, özellikle çocukların uzak durduğu besinlerden biridir. Ancak brokoliyi havuç ve yoğurt ile bir araya getirerek çocuklarınıza sağlıklı bir menü oluşturabilirsiniz.
Kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen klasik patates salatasını, yoğurt ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Patates salatasını hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Ispanak, kişniş ve yoğurt ile hazırlanan zırh salatası, Adana mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Ortalama 25 dakikada hazırlanır. Yoğurtlu sos, salatanın tam orta kısmına dökülür.
Mevsimin en taze meyveleriyle hazırlayabileceğiniz bu salatayı, mısır gevreği ile zenginleştirebilirsiniz. Özellikle çocukların severek tükettiği meyve salatasına, yakışacağını düşündüğünüz farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;