15 Kolay ve Farklı Yoğurtlu Meze Tarifi

Yoğurtlu meze tarifleri nelerdir? Yoğurt ile hangi mezeler yapılır? İşte, yemeklerin yanında çok yakışacak birbirinden pratik 15 farklı yoğurtlu meze tarifi:
15 Kolay ve Farklı Yoğurtlu Meze Tarifi
24 Nisan 2024, 22:06

Yemeklerin olmazsa olmazı olan, koyu sohbetlerin en lezzetli eşlikçisi olarak görülen mezeler, Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Sebze, et, tavuk ve balık yemeklerinin yanında ikram edilen bu mezeler, kısa sürede hazırlanmasıyla da bilinir. Bu kez, mezelerin en sevilenleri olarak da bilinen yoğurtlu meze tariflerini mutfaklarınıza konuk ediyoruz. Kolayca hazırlanan yoğurtlu mezeleri, özel günlerde de sofralarınızdan eksik etmeyin.

  1. Babagannuş


Hatay mutfağıyla özdeşleşen babagannuş, patlıcan, yoğurt ve maydanoz ile hazırlanır. Soğuk bir meze çeşididir. Genellikle et yemeklerinin yanında sunulmasıyla bilinir.

  1. Haydari


Yoğurtlu meze denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri de, haydaridir. Yoğurt, nane, fesleğen ve sarımsak ile hazırlanır. Haydarinin lezzetli olması için, süzme yoğurt kullanılması önerilir.

  1. Cevizli Kabak Salatası


Kabak severlerin favorilerinden biri olan kabak salatası, yoğurt, mayonez ve ceviz içi ile zenginleştirilir. Ortalama 30 dakikada hazırlanan bu salatayı, videolu anlatımıyla kolayca sunabilirsiniz.

  1. Havuç Tarator


Havuç, yoğurt ve zeytinyağı ile hazırlanan tarator, en kolay meze çeşitlerinden biridir. 15 dakikada hazırlanan havuç tarator, nane veya maydanoz yaprakları zenginleştirilir.

  1. Cevizli Brokoli Mezesi


Brokoli sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Mayonez, zeytinyağı ve yoğurt ile hazırlanan bu mezeyi, ılık veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

  1. Cevizli Ispanak Borani


Kavrulmuş ıspanak ile hazırlanan borani, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur. Ana yemeklerin yan��na çok yakışır. 

  1. Kabak Tarator


Kabak, yoğurt ve dereotu ile hazırlanan tarator, hafif beslenmek isteyenler için idealdir. Diyet listeleri için de uygun olan kabak taratorun porsiyonu, yaklaşık 100 kalori değerindedir.

  1. Kerevizli Ege Ezmesi


Ege mutfağıyla özdeşleşen kereviz ezmesi, peynir, nane ve sarımsak ile hazırlanır. Lezzetini arttırmak için limon suyu ve zeytinyağı ilave edilir.

  1. Pancar Turşulu Süzme Yoğurt


Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu meze, pancar turşusunun yoğurtla birleştirilmesiyle hazırlanır. Şık bir sunum için, mezenin üzerine pancar dilimleri ekleyebilirsiniz.

  1. Paşa Mezesi


İzmir ve Muğla mutfağında sık sık tüketilen paşa mezesi, soğuk bir şekilde servis edilir. Rokfor peyniri, ceviz ve yoğurt ile hazırlanır. Et yemeklerinin yanında sunulur.

  1. Van Cacığı


Van mutfağında kahvaltılarda sunulan bu cacık, biber, lor peyniri ve yoğurt karışımından oluşur. Klasik cacığa göre daha koyu bir kıvama sahiptir.

  1. Yoğurtlu Peynir Ezme


Beyaz peynir, sarımsak ve kırmızı biber ile hazırlanan bu meze, peynirin ezilmesiyle elde edilir. İsteğe göre maydanoz ilave edilebilir.

  1. Yoğurt Soslu Biber Kavurma


Biberlerin fırında kızartılmasıyla hazırlanan bu meze, közleme usulüyle de pişirilebilir. Kızaran biberler servis tabağına alınır ve sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

  1. Zırz


Ispanak, kişniş ve yoğurt ile hazırlanan bu meze, baharatlarla zenginleştirilir. İsteğe göre ılık veya soğuk bir şekilde servis edilir.

  1. Bademli Kabak

bademli kabak

Şef Aydın Demir'den nefis bir tarifimiz var. Sakız kabağı, süzme yoğurt ve file badem ile hazırlanan bademli kabağı, 20-25 dakika içinde sofralarınızdaki baş köşeye yerleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kolay meze tarifleri
  2. Balığın yanına ne gider?
  3. Kolay köfte tarifleri
  4. Değişik salata tarifleri
  5. Etli salata tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo