Yeşil erik, yazın en sevilen ve en çok beklenen meyvelerinden biridir. Hafif ekşimsi tadı ve kütür kütür lezzetiyle çok sevilen bu meyve, genellikle tuza batırılarak tüketilir. Erik, ölçülü ve tuzsuz bir şekilde yendiğinde bağışıklık sistemini olumlu etkiler. A vitamini, C vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengin olan erik, glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerini dengede tutar ve diyabet hastaları tarafından da tüketilebilir. Antioksidan etkisiyle hem genel sağlık, hem de cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır. Çözünülebilir lif içeriği sayesinde, sindirim sistemini düzenler ve kabızlığa iyi gelir.
Yeşil erik çok sağlıklı bir meyve olsa da, tuzla birlikte tüketilmesi onu zararlı ve tehlikeli bir hale getirebilir. Çünkü bu meyve tuzla birlikte yendiğinde, tansiyonu yükseltir. Bu durum özellikle tansiyon hastaları için çok sakıncalıdır. Eriği tuzla birlikte tüketmek, vücudun su tutmasına ve ödem oluşmasına sebep olur. Özellikle el ve ayaklarda ödem problemiyle sık sık karşılaşıyorsanız, eriği kesinlikle tek başına tüketmeniz gerekir. Bununla birlikte tuz olmadığı halde aşırı miktarda erik tüketmek de sindirim sisteminin bozulmasına yol açabilir. Bununla birlikte ishal, mide bulantısı, kusma gibi sindirim sorunları ortaya çıkar. Her besinde olduğu gibi, erik de doğru ölçüde tüketilmelidir.
Yeşil erik, tuzsuz bir şekilde günde 1 porsiyon tüketilebilir. Bir porsiyon, ortalama 10-12 adettir. Ancak daha önce söylediğimiz gibi, tuzsuz bir şekilde tüketilmesi önerilir. Eriği tuzlayarak tüketmek, günlük almanız gereken sodyum miktarının üzerindedir. Bu da hipertansiyon ve kalp hastaları için sakıncalı sonuçlar doğurabilir.
Yeşil eriği tuzlayarak yemek yerine aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz;
Şunlara da göz atın;