Tavuklu pilav, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Mevlit, düğün gibi kalabalık sofralarda ikram edilen bu pilav, aynı zamanda en sevilen sokak lezzetlerinin de başında gelir. Pirinç pilavının, didiklenmiş ve haşlanmış tavuk etiyle birleştirilmesiyle hazırlanır. Şık bir sunum elde etmek için, pilav ve tavuk yuvarlak bir kaseye konulur ve ters çevrilir. İsteğe göre nohut, mısır gibi farklı malzemelerle zenginleştirilebilir.
Kırmızı mercimek ile hazırlanan mercimek çorbası, sıcak başlangıçlar denildiğinde ilk akla gelen çorbalardan biridir. Ana yemek öncesi midenizi rahatlatır.
Ortalama 30 dakikada hazırlanan yoğurt çorbası, nohut, yoğurt ve tam buğday unu ile hazırlanır. Porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir. Diyet listelerine de eklenebilir.
Patates, tavuğun yanına en çok yakışan besinlerden biridir. Baharatlarla marine edilen patatesleri, elma dilimi şeklinde kesip fırında pişirebilirsiniz.
Domates, soğan ve biber ile hazırlanan gavurdağı salatası, nar ekşili ve yağlı sos ile zenginleştirilir. Ortalama 115 kalori değerindedir.
Tavuklu pilavın yanına en çok yakışan salatalardan biri de, çoban salatasıdır. Ortalama 20 dakikada hazırlanan bu salatayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Marul, pancar turşusu, beyaz peynir ve zeytin ile hazırlanan bu salata, sindirimi rahatlatır. Kısa sürede hazırlanır. Pilavın en lezzetli eşlikçisidir.
Acı biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan bu turşu, tavuklu pilavın yanında ikram edilir. 1 ayda hazırlanan bu turşuyu kavanozda muhafaza edebilirsiniz.
Tavuklu pilavın yanında tercih edilen turşulardan biri de, çubuk turşudur. Salatalıkla hazırlanan bu turşu, limon ve kaya tuzu ile zenginleştirilir.
Salatalık ve yoğurt ile hazırlanan cacık, nane ve dereotu gibi baharatlarla hazırlanır. 10 dakikada hazırlanan cacık, soğuk bir şekilde servis edilir.
Özellikle balık yemeklerinin yanında sunulan haydari, yoğurt ve nane ile hazırlanan bir mezedir. Videolu anlatımıyla haydariyi kolayca hazırlayabilirsiniz.
Pancar, şalgam, mor havuç ve acı biber ile hazırlanan şalgam suyu, yemeklerin yanında soğuk bir şekilde ikram edilir. 15 günde hazırlanır ve buzdolabında muhafaza edilir.
Şunlara da göz atın;