Doğru kullanıldığında, dondurucu, tavuğunuz dokuz aya kadar korunabilir. Ancak, bu yöntem kusursuz değildir. Dondurucu yanığı, etinize zarar vermek için gerçek bir tehdittir ve pişirildiğinde size iştah açıcı olmayan, kösele gibi bir doku bırakır. Dondurucu yanması, tavuklarda nem çekildiğinde ve ardından donduğunda meydana gelir. Tavuğunuz donmuş olsa bile, özellikle dondurucunuz daha sıcak tarafta çalışıyorsa, su buharı yine de dışarı çıkabilir. Bu işleme süblimasyon adı verilir ve tavuğunuzun pişirildiğinde kurumasına neden olarak potansiyel olarak gelecekteki öğünleri mahveder.
Dondurucu yanığı yemeğinizi yenmez hale getirmez, ancak yemeğin tadını ve dokusunu büyük ölçüde değiştirerek pişirmeyi daha zor hale getirebilir. Yiyecekler donmuş olduğundan, bazen tavuğunuzun dondurucu yanık haline gelip gelmediğini anlamak zor olabilir. Bununla birlikte, tavukta onu tespit etmenin en iyi yolu, bu anlatı işaretlerini aramak için duyularınızı kullanmaktır.
Dondurucuda yanmış tavuk, genellikle etin üzerinde bir buz kristali tabakasına sahip olacaktır. Dondurucu yanığı şiddetliyse, daha koyu, grimsi noktalar fark edebilirsiniz. Bunlar tavuğun nemin dağıldığı kısımlarıdır. Bazen sadece etin üzerinde değil, ambalajın diğer kısımlarında da buz kristalleri oluşur. Öyleyse, bu tür ipuçları için her şeye iyi bir göz atın.
Tavuğu dondurucudan çıkardığınızda hafifçe sıkmayı deneyin. Buz kristallerinin çıtırdama sesi duyuluyorsa bu tavuğunuzun nemini kaybettiğinin göstergesidir. Bunu söylemenin bir başka yolu da eti iyice koklamaktır. Plastik benzeri bir koku algılarsanız, bu, gıdadan dondurucuya hava maruziyetinin bir işareti olabilir. Hala emin değilseniz, etin buzunun çözülmesine izin verin ve dokusunu temiz ellerle kontrol edin.
Şunlara da göz atın;