Sucuk yapısı gereği kendi yağına sahip olan bir yiyecektir. Tercihinize göre kalın dilimler veya ince dilimler halinde kesebilirsiniz. Orta ateşte bir tavayı ısıtarak sucuk dilimlerini tavaya yerleştirin, sucuk kendi yağını serbest bırakacaktır. Bu nedenle herhangi bir ekleme yapmaya gerek yoktur.
''Sucuğa yağ konulur mu, yoksa su koymamız mı daha doğru olur?'' sorularına cevap olarak her iki sorunun cevabına da doğru ya da yanlış diyemeyiz. Sadece damak zevkine göre uygulanan bir tekniktir diyebiliriz. Eğer sucuk yağlı bir sucuk ise su ya da yağ ile pişirmek doğru olmaz. Zaten kapağı kapalı bir halde piştiği için buhar ve nemden dolayı kendi kendine yağını salar, bu sayede yumuşak ve yağlı bir sucuk elde etmiş oluruz. Sucuk yağsız ya da az yağlı ise kuru ve sert kalmaması için, çok az miktar su ya da yağ ilave ederek kapağı kapatılır. Böylelikle buhar ve nem sucuğu yumuşatır. Bazı insanlar sucuğu kuru sever bazıları yağlı ve yumuşak o yüzden damak zevkine göre pişirilebilir. Ancak yine de yağsız pişirmenin daha sağlıklı olduğunu belirtmekte her zaman fayda vardır.
Sucuk, mangal ve barbekü keyiflerinin unutulmaz lezzetlerindendir. Sucuğu mangal ya da barbeküde pişireceğiniz zaman doğrudan ateşle temas ettirmemelisiniz. Bu sağlık açısından hoş karşılanmayan bir durumdur. Sucuk pişirme esnasında pişme süresi aşılmamalı, her iki yüzeyi de eşit pişmesi durumunda ateşten alınmalıdır.
Şunlara da göz atın;