Sararan tırnaklar size de rahatsızlık veriyor ve ojesiz dolaşamıyorsanız, sizi böyle alalım. El bakımına önem verenler için, evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. Bu yöntemler sayesinde tırnaklarınızı kolayca beyazlatabilir ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ancak tırnak beyazlatma yöntemlerine geçmeden önce, tırnaklarınızın sararmasına yol açabilecek nedenleri sizlerle paylaşacağız. Bu sayede bu nedenleri ortadan kaldırabilir ve tırnak bakımını daha doğru bir şekilde yapabilirsiniz.
Sizler için sunacağımız yöntem, çoğunlukla ojenin sebep olduğu sararmalar için geçerlidir. Bu ve benzeri yöntemleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Özellikle sık sık tırnak sararması sorunu yaşıyorsanız, doktorunuza danışarak sararmanın nedenini öğrenebilir, en uygun tedavi yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Tırnak sararması bazı durumlarda başka hastalıkların habercisi olabilir. Bu yüzden doktora danışmak, hastalığı ve tedavi yöntemini belirlemek için en doğru seçenektir.
Öncelikle bir çay bardağı süt ve bir çay bardağı maden suyunu kaseye koyarak karıştırın. Ojeden arındırılmış tırnaklarınızı bu karışımın içerisinde 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra tırnaklarınızı törpüleyin ve suyla durulayın. Süt ve maden suyu miktarını eşit bir şekilde azaltabilirsiniz.
Limonu ikiye bölün ve suyunu güzelce sıkın. Limon suyunun üzerine ılık su ekleyin ve tırnaklarınızı bu suda 5 dakika bekletin. Daha sonra limonun içiyle tırnaklarınızı ovalayın. Ardından elinizi suyla durulayın. Limon tırnakları beyazlatmakla kalmayacak, aynı zamanda güçlenmesini de sağlayacaktır.
Temiz bir pamuğun üzerine 3-4 damla menekşe yağı damlatın. Bu pamukla tırnaklarınızı ojeyi çıkarır gibi silin. Menekşe yağı hem tırnakları beyazlatır, hem de kısa sürede uzamasını sağlar.
Kullanmadığınız diş fırçasının üzerine leblebi büyüklüğünde diş macunu sıkın. Tırnaklarınızı diş macunuyla fırçalayın ve 10 dakika bekleyin. Ardından bol suyla durulayabilirsiniz.
Önemli Not: Daha önce dediğimiz bu yöntemleri uygulamadan önce, tırnak sararması nedenini bulabilmek için mutlaka doktora danışın.
Şunlara da göz atın;