Fırında peynirli patlıcan dilimleri, yoğurtlu patlıcan ezmesi ve pratik tava böreği gibi tarifler, sofralarınıza hem pratiklik hem de lezzet katacak. Hafif, sağlıklı ve doyurucu patlıcan yemeği önerileri arıyorsanız bu 5 tarif listesi tam size göre…
Malzemeler:
Yapılışı:
Patlıcanları halka halka doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Kurulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine hafif zeytinyağı sürün. Üzerlerine rendelenmiş sarımsak, doğranmış domates ve kaşar peyniri ekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve doğrayın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve baharatlarla karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patlıcanları halka halka doğrayın ve az yağda tavada kızartın. Üzerlerine salça sürün, kaşar ve kekik ekleyin. Tavada kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patlıcanı minik küpler halinde doğrayın ve az yağda kavurun. Üzerine doğranmış soğan ve domates ekleyip pişirin. Yufkayı açıp içine harcı koyun ve rulo şeklinde sarın. Tavada önlü arkalı kızartarak servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patlıcanları halka halka doğrayıp fırında 180°C’de 20 dakika pişirin. Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak sos hazırlayın. Patlıcanları servis tabağına alıp üzerine yoğurt dökün, kırmızı biberle süsleyin.
Şunlara da göz atın: