Sadece birkaç malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz patates püresine, zeytinyağı ve peynir gibi ekstra dokunuşlarla farklı tatlar katabilirsiniz. Farklı tarifler, hem sofranızı renklendirir hem de mutfağınızda yaratıcı olmanıza olanak tanır.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve ezin. Tereyağını ve ılık sütü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırın ve sıcak servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Sarımsakları soyup ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Haşlanmış patatesleri ezin ve üzerine sarımsaklı tereyağını ekleyin. Ilık sütü ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın, sıcak servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve ezin. Tereyağını ve ılık sütü ekleyin. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Püreyi sıcak servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve ezin. Tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı azar azar ekleyin ve pürenin kıvamını ayarlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın, sıcak servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve ezin. Zeytinyağını ve ılık sütü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırıp sıcak olarak servis edin.
Şunlara da göz atın: