Antep fıstıklı latte, pistachio latte olarak da bilinen bir latte çeşididir. Kavrulmuş-tatlı bir lezzete sahip olan pistachio, hem görünümü, hem de lezzetiyle klasik latteden kolayca ayrılır. Büyük kahve zincirleri sayesinde dünyaya tanıtılan antep fıstıklı latte, 2021 yılından beri kahve severlerin menüsünde yer alıyor.
İlk olarak ünlü bir kahve zincirinin deneyiyle geliştirildi. Amerika Şikago'da deneysel olarak yapılan antep fıstıklı latte, beğenilmesinin ardından farklı eyaletlerin menüsünde kendine yer buldu. Kahve geliştirme ekibi, İtalyan tatlılarında ve dondurmalarında kullanılan antep fıstığına bakarak ilham almış ve bu kahveyi geliştirmiştir. Antep fıstıklı latte ortaya çıkmadan önce, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa ülkelerinde antep fıstığı şuruplu mocha piyasaya sürüldü. Sonrasında bu lezzet geliştirilmiş ve bugünkü haline dönüştürülmüştür.
Antep fıstıklı latte yapımında fıstık şurubu, espresso ve buharda pişirilmiş süt kullanılıyor. İsteğe göre üzeri krem şanti ve antep fıstıkları ile süsleniyor. Genellikle uzun boylu, kulplu latte fincanlarında servis ediliyor.
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle kahve fincanına sıcak su doldurun ve fincan ısınınca içindeki suyu dökün. Makineyi kullanarak bir shot espresso hazırlayın. Hazırladığınız espressoyu servis bardağına dökün. Üzerine sıcak süt ve fıstık şurubunu ekleyerek karıştırın. İçeceği hazırladığınızda en üst kısmına krem şanti sıkın ve antep fıstığı ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;