Nohut Buzlukta Nasıl Saklanır?

Nohut, en sevilen baklagil yemeklerinden biridir. Peki, nohut buzlukta nasıl saklanır? İşte, yemek yaparken zamandan kazanmanızı sağlayacak buzlukta nohut saklama yöntemleri:
Nohut Buzlukta Nasıl Saklanır?
09 Mayıs 2024, 15:40

Nohut, Türk mutfağının en sevilen bakliyatlarından biridir. Hem sulu yemeklerde, hem de salata ve mezelerde kullanılan bu besin, doğru yöntemlerle hazırlanarak buzlukta saklanabilir. Buzlukta saklanan malzemeler, özellikle çalışan kişiler için zamandan kazanmanın en iyi yoludur. Sebze ve meyvelerin yanı sıra bakliyatlar da buzlukta saklanarak uzun süre muhafaza edilebilir. Ayrıca buzlukta saklandığında daha kısa sürede pişer ve hemen çıkarıp hazırlanabilir. 

buzlukta nohut

Nohut Buzlukta Nasıl Saklanır?

  1. Öncelikle nohutları buzlukta saklamak için, bir gece önceden suda bekletmeniz gerekir. Suyun içine bir miktar karbonat döküp daha hızlı yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  2. Ertesi gün tenceredeki suyu dökün ve yeni su ekleyerek nohutları haşlayın. Haşlama esnasında tencerede biriken köpükleri atmayı da unutmayın. 
  3. Nohutlar haşlandıktan sonra, suyunu süzün ve kapağını kapatarak oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  4. Eğer nohutları hala sıcakken poşete aktarırsanız, sıcak-soğuk etkisi yüzünden lezzeti ve kıvamı bozulabilir. 
  5. Soğuyan nohutları buzdolabı poşetlerine veya kilitli poşetlere bir pişirimlik olacak şekilde paylaştırın.
  6. Poşetlerin havasını aldıktan sonra ağzını kapatın ve üzerine tarih etiketi yapıştırın. 
  7. Poşetlediğiniz nohutları yatay bir şekilde buzluğa veya derin dondurucuya yerleştirin. 
  8. Nohutları, buzlukta 6 ay ile 1 seneye kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz. 

nohut

Buzluktan Çıkan Nohut Nasıl Pişirilir?

  1. Nohutları kullanacağınız zaman, buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında çözünmesini bekleyin. 
  2. Eğer aceleniz varsa, buzluktan çıkardığınız nohutları tencereye aktarın ve üzerine sıcak su ekleyerek çözünmelerini sağlayın. 
  3. Buzluktan çıkan nohutları salça ile kavurup üzerine su ekleyerek yemek olarak pişirebilir, çözündükten sonra kavurarak salata ve mezelere ekleyebilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Nohut yemekleri
  2. Çorba buzlukta nasıl saklanır?
  3. Barbunya buzlukta nasıl saklanır?
  4. Kabak buzlukta nasıl saklanır?
  5. Kışlık bamya nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo