Arpacık soğan oldukça lezzetli bir tür soğandır. Özellikle Fransız mutfağında sıklıkla kullanılır. Arpacık soğanı için mutlak en iyi ikame söz konusu olduğunda, listenin başında arpacık soğanı bulunur. Ancak, arpacık soğanlarını soymak sıkıcı ve yoğun emek gerektiren bir iş olabilir: Küçük arpacık soğanlarınızı soymadan önce uçlarını çıkarmanız, ardından haşlamanız ve suyunu süzmeniz gerekir. Tabii ki, yemeğinize kattıkları tatlı ve narin tat, yaptığınız işe değdiğini hissetmenizi sağlayacaktır. Ancak, arpacık soğanı hazırlama ve kullanma süreci daha kolay hale getirilebilirse ne olur?
Şef Chris Dickerson, dondurulmuş arpacık soğanı kullanmanın faydalarından birinin, bu zaman alıcı soyma işleminden kaçınmanız olduğunu söyledi. Dickerson, "Bunları tavuklu turtaya eklemeye bayılıyorum ama kabuklarını asla soymak istemiyorum." Ancak, donmuş arpacık soğanı tercih ederken lezzetten ödün verdiğiniz konusunda endişeleniyorsanız, endişelenmeyin. Dickerson,
"Dondurulmuş inci soğanın tadı neredeyse taze kadar iyidir. Bir şey neredeyse taze kadar iyi ama çok daha basitse, benim için hiç akıllıca değil. Yemek pişirirken pratiklik dikkate alınmalıdır." Dondurulmuş arpacık soğanlarla yemek pişirmenin de kolay olduğunu ortaya koyuyor. Onları soymak zorunda kalmamanın yanı sıra, donma sırasında zarın bozulması nedeniyle daha hızlı pişer. Pişirme sürenizi etkileyebileceğinden buna dikkat etmek önemlidir.
Şunlara da göz atın;