Neden Çekirdeksiz Üzümlerin Bazen Çekirdekleri Olur?

Üzümü çekirdeksiz yemek her zaman daha keyifli olabilir. Ancak bazen çekirdeksiz olarak satın aldığınız üzümlerin içerisinde çekirdek olduğunu görürsünüz. İşte, neden çekirdeksiz üzümlerin içerisinde bazen çekirdek olur:
Neden Çekirdeksiz Üzümlerin Bazen Çekirdekleri Olur?
31 Ocak 2023, 16:51

Üzümü çekirdeksiz yemek her zaman daha keyifli olabilir. Cornell Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümü, tüketiciler sofralık üzümlerinin çekirdeksiz olmasını tercih ettikleri için, yetiştiricilerin bir dizi çekirdeksiz üzüm çeşidinin performansını geliştirmek ve iyileştirmek için çok çalıştıklarını belirtmektedir. Bununla birlikte, Uluslararası Ürün Eğitimi, 2018'de bir perakendecinin bir demet tohum içeren (çekirdeksiz olarak pazarlanan) çok sayıda Pamuk Şeker Üzümü keşfettiğini bildirdiği bir olayı anlatıyor.

İnatçı müfettiş, çekirdeksiz karpuzda olduğu gibi tohumların varlığının bir kusur oluşturup oluşturmayacağını merak ederek USDA ile temasa geçti, ancak ajansın cevabı onları şok etti. Bu hesaba göre USDA aslında çekirdeksiz üzümlerin çekirdeksiz olmasını şart koşmuyor. Üzüm kategorileri için standartlara yöneten bir dizi gereklilik olduğu kesindir, ancak çekirdeksiz üzümlerdeki tohumların varlığı bir kusur olarak kabul edilmez, bu da şu soruyu akla getirir: Neden olmasın? Neden çekirdeksiz üzümlerin çekirdeksiz olması konusunda ısrar etmiyoruz? İyi bir sebep olduğu ortaya çıktı.

Üzüm Çekirdeği Yenir Mi? Üzüm Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Bütün Üzümlerin Çekirdeği Vardır

Cornell Üniversitesi Bahçe Bitkileri Departmanı, bunun tüm üzüm çeşitlerinin ("çekirdeksiz üzümler" dahil) çekirdekli olmasından kaynaklandığını açıklıyor. Sadece çekirdeksiz üzümlerde sıklıkla bulduğunuz saydam beyaz tohumlar, üniversitenin "körelmiş tohum izleri" dediği şeyi içerir. Büyüyen Ürün, çekirdeksiz üzümlerin daha doğru bir şekilde stenospermik olarak adlandırıldığına dikkat çekiyor, bu da üzüm bitkilerinin büyümesi için uygun olmayan ve gelişimsel olarak inert olan tohum izleri içerdikleri anlamına geliyor.

Bu tohum izlerinin ne kadar geliştiği, belirli bir iklim için seçilen çeşitler, yılın hava koşulları ve hatta asmanın yaşı dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olarak değişir. Üzümler asmada olgunlaştıkça tohum izlerinin daha da gelişebileceğini ve daha erken hasat yapıldığından daha erken hasat yapıldığından yetiştiricileri biraz ikilemde bırakır. Daha küçük tohum izleri ve daha az tatlılık, daha sonra hasat etmek size daha büyük tohum izlerine sahip olabilecek daha tatlı üzümler verir. Çekirdeksiz üzümlerinizde tohumlarla karşılaşmak biraz rahatsız edici olsa da, bunların tarım ürünleri olduklarını, öngörülemeyen hava koşullarına ve bazen beklenmedik sonuçlara maruz kalır.

Şunlara da göz atın;

  1. Kuru üzüm nasıl dolgunlaştırılır?
  2. Kuru üzüm nasıl saklanır?
  3. Üzüm suyu sağlıklı mı?
  4. Üzüm çekirdeği yenir mi?
  5. Üzüm hangi mevsimde yetişir?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo