Mısır unu, mısırın öğütülmesi ile elde edilir. Oldukça lezzetli olan mısır unu tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılır. Mısır ülkemizde en çok Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde üretilir. Karadeniz mutfağında mısır ve mısr ununun yeri oldukça büyüktür. Sizler için mısır unu ile hazırlanan tarifleri derledik. İşte, mısır unu ile hazırlanan 10 tarif:
Sivas mutfağına özgü bir tarif olan gülüt, mısır unuyla hazırlanır. Çay saatlerinde servis edilen nefis gülüt keki, isteğe göre susam, ceviz veya fındık ile zenginleştirilebilir.
Klasik un helvasından sıkılanlar bu tarife bayılacak! Aromatik tadı ile sütlü mısır unu helvasını deneyebilirsiniz.
Sebzeli bir kek hazırlamaya ne dersiniz? Mısır unu ile hazırlanan, bezelye, patates, soğan gibi sebzeler ile lezzetlendirilen keki misafirlerinize severek sunabilirsiniz.
Klasik pazı dolmasından sıkıldıysanız mısır unlu pazı dolmasını deneyebilirsiniz. Dilerseniz yanında sade ya da sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.
Okuyucumuzdan gelen sütlü ekmek tarifini sizlerle paylaşmak isteriz. Buğday unu ve mısır unu ile hazırlanan bu lezzetli ekmeği kahvaltılarda ya da sandviçlerinizde tüketebilirsiniz.
Mısır unlu, tuzlu hazırladığınız muffinler sosis ile birleştirilir. Bu lezzetli muffinleri çay saatlerinizde kullanabilirsiniz.
Mısır unlu, tuzlu kurabiye çaylarınızın yanına çok yakışacak. Dilerseniz içerisine biraz peynir ve taze otlar ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Karadeniz esintili bir pizza hazırlamaya ne dersiniz? Lezzetli mısır unlu hamuru, turşu kavurmalı harcı ile oldukça lezzetli olan bu pizza sizi Karadenize götürecek.
Mısır unlu, keçi peynirli böreği bir kere denedikten sonra bırakamayacaksınız. Bu lezzetli börek çay saatlerinde ikram edilebilir. Aynı zamanda damak tadınıza göre peynir türünü değiştirebilirsiniz.
Karadeniz dendiğinde akıllara gelen, en sevilen lezzetlerden biri olan mıhlama mısır unu ve peynir ile hazırlanır. Bu lezzetli mıhlamayı mutlaka kahvaltılarınızda denemelisiniz.
Şunlara da göz atın;