Meyhane pilavı, Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen ve Türk mutfağının birçok noktasında pişirilen bir pilav türüdür. Yapımında bulgur, kuzu eti, soğan, biber ve domates kullanılan bu pilav, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Hem etli, hem de bakliyatlı bir yemek olduğu için, genellikle akşam öğünlerinde ana yemek olarak sunulur. Ancak meyhane pilavını tek başına sunmak istemiyorsanız, yanına lezzetli eşlikçileri ekleyebilirsiniz.
Tamamlayıcı tariflere geçmeden önce, meyhane pilavı tarifini buraya bırakıyoruz.
Arpa kırması, su ve süt ile hazırlanan bu çorba, meyhane pilavı öncesi sıcak başlangıçlar yapmak için idealdir. İsteğe göre tarifte tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz.
Domates, krema ve domates püresi ile hazırlanan bu çorba hem hafifliği, hem de lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakır. Videolu ve resimli anlatımıyla domates çorbasını kolayca hazırlayabilirsiniz.
Patlıcanın domates, biber, soğan ve sarımsak ile doldurulmasıyla hazırlanan imam bayıldı, sebze bazlı bir yemek olduğu için meyhane pilavının yanına çok yakışır.
Meyhane pilavı, et bazlı bir pilav olduğu için yanında sebze yemeklerine yer verebilirsiniz. Kabak, domates, dereotu ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı, düşük kalorisiyle meyhane pilavı eşliğinde sunulabilir.
Zeytinyağlı taze fasulye, ortalama 1 saat içinde hazırlanan ve porsiyonu 70 kalori olan hafif bir yemektir. İsteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Meyhane pilavının olmazsa olmazı cacıktır. Yoğurt, salatalık ve sarımsak ile hazırlanan cacığı nane veya dereotu ile zenginleştirebilirsiniz. Servis etmeden önce buzdolabında soğutmayı unutmayın.
Kereviz, yoğurt, sarımsak ve ceviz ile hazırlanan bu salata, kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Videolu anlatımıyla cevizli kereviz salatasını 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Meyhane pilavının yanında mezelere yer vermek istiyorsanız, yalnızca 7 malzemeden oluşan atom mezesi tam size göre. Atom mezesini 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.
Domates, soğan, biber ve maydanoz ile hazırlanan boraşı, et bazlı pilavların yanına çok yakışır. Dilerseniz, boraşını sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Sivri kıl biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan yağlı biber turşusu, yemeklerin yanına çok yakışan turşu çeşitlerinden biridir. Buzdolabında veya serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;