Çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesi, birçok kişinin favori yemeğidir. Temel malzemeleri mercimek ve bulgur olan bu tarif aynı zamanda oldukça doyurucu ve besleyicidir. Genellikle marul ile birlikte servis edilir ve limon sıkılır. Farklı şekillerde sunabilirsiniz. Sizlere mercimek köftesi yapmanın püf noktalarından bahsettik. İşte, mercimek köftesi yapmanın 5 püf noktası:
Mercimek ve bulgur sıklıkla kilerinizde bulunan iki malzemedir. Bu malzemelerin son kullanma tarihini kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda içerisine koyulan yeşilliklerin taze olmasına dikkat etmelisiniz. Temiz ve taze yeşillik kullanmak iyi bir mercimek köftesinin ilk adımıdır.
Mercimek ve bulgur oranına dikkat edin. İki oran birbirine dengeli olmalıdır. Bulgur mercimekten fazla olursa lezzeti olumsuz yönde etkilenecektir.
Mercimek köftesi yaparken yeşillikleri en son aşamada eklemelisiniz. Son anda eklenen yeşillik sayesinde renkleri solmadan lezzetlerini katacaklardır.
Baharat ilave etmeyi unutmayın. Kırmızı pul biber, kimyon, tuz ve karabiber mercimek köftesinin olmazsa olmaz baharatları arasında yer alır.
Bulgurun şişmesi ve tatların birbirine karışması için mercimek köftesini iyi dinlendirin.
Şunlara da göz atın;