Masterchef Dolma Tarifleri: 8 Nefis Tarif

11 Ekim Salı günü haftanın ilk takım oyunu için, 'dolma tarifleri' konsepti belirlendi. İşte, Masterchef' e damgasını vuran 8 nefis dolma tarifi:
Masterchef Dolma Tarifleri: 8 Nefis Tarif
11 Ekim 2022, 22:39

İzleyenleri ekrana kilitleyen Masterchef Türkiye'de, haftanın ilk takım oyunu için 'dolma tarifleri' konsepti belirlendi. Mehmet Şef, Danilo Şef ve Somer Şef'in jüriliğini üstlendiği Masterchef'te yarışmacılardan birbirinden lezzetli dolmalar hazırlamaları istendi. İşte, 11 Ekim Masterchef'te çıkan dolma tarifleri:

  1. Zeytinyağlı Domates Dolması

domates dolması

İç harcı pirinç, kuş üzümü ve fıstık ile doldurulan domates dolması, en lezzetli dolma tariflerinden biridir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Kaburga Dolması

kaburga dolması

Kıymalı pirinçli harç ile hazırlanan kaburga dolmasında, koyun eti kullanılır. Mardin mutfağı ile özdeşleşen bu tarifte, kaburga eti özel olarak kestirilmelidir.

  1. Mumbar Dolması

mumbar dolması

Son yılların en popüler lezzetlerinden biri olan mumbar dolması, koyun etinin pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Mumbar dolması yapımında kullanılacak bağırsaklar, güzelce temizlenmelidir.

  1. Kavun Dolması

kavun dolması

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kavun dolması, kıymalı harç ile hazırlanır. Kavun dolması pişirme işleminden sonra bütün olarak sunulur. Servis etmek için, uygun boyutlar halinde kesilir.

  1. Karışık Dolma

karışık dolma

Domates, patlıcan, biber ve kabak ile hazırlanan karışık dolma, kıymalı pirinçli harç ile doldurulur. İsteğe göre kurutulmuş sebzeler de kullanılabilir.

  1. Kıymalı Kabak Dolması

kabak dolması

Yapımında küçük yuvarlak kabakların kullanıldığı bu dolma, kıymalı harç ile lezzetlendirilir. İsteğe göre yeşil kabak da kullanabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Biber Dolması

zeytinyağlı biber dolması

Dolma denildiğinde ilk akla gelen tarif olan biber dolması, isteğe göre kıymalı veya pirinçli olarak hazırlanabilir. Zeytinyağında pişirilen bu dolma, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir.

  1. Bıldırcın Dolması

bıldırcın dolması

Pirinç, soğan ve badem ile doldurulan bıldırcın, tencerede pişirilir. Porsiyonu, yaklaşık 230 kalori olan bıldırcın dolması, farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir.


Daha fazlası için masterchef tariflerine göz atın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo