marmelat, kuru ya da taze meyveler ile hazırlanan, tercihe göre şeker ve baharatlar ile tatlandırılan bir tür püredir. Kahvaltılarda ya da tatlılarda kullanılabilir. Kurabiyeler ile birleştirilebilir. Sizler için yaz meyveleri ile hazırlanan lezzetli marmelat tarfilerini listeledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 marmelat:
Marmelat, meyveler ile hazırlanan şekerli ve baharatlı püredir. İstenilen meyveler ile hazırlanabilir. Şeker eklenebilir ya da damak tadınıza göre şeker miktarı ayarlanabilir. Kuru ya da taze meyve kullanılabilir. Genellike püre haline getirilerek servis edilir.
Olgun siyah incir ve ceviz içi ile hazırlanan cevizli ve incirli marmelat içerisine eklenen karanfil ve tarçın ile tatlandırılır.
Yaz aylarının favori meyvelerinden çilek ile hazırlanan reçel ve marmelatlar oldukça popülerdir. Sadece 3 malzeme ile hazırlanan çilek marmeladını tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan vişne marmeladı limon ve tarçın ile tatlandırılır. Damak tadınıza göre uyumlu baharatlar ekleyebilirsiniz.
Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali, birçok faklı tarifte kullanılır. Hazırlayacağınız şeftali marmeladını kahvaltılarda sunabilirsiniz.
Güne keyifli başlamanızı sağlayacak nefis mi nefis tam kıvamında kayısı marmelatı tarifini kurabiyeleriniz ile birleştirebilirsiniz.
Sağlığa faydaları ile bilinen kuşburnu oldukça lezzetlidir. Rafine şekersiz versiyonda hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifte erik mermeladı mürdüm eriği ile hazırlanır, Damak tadınıza göre anjelik erik ile de hazırlayabilirsiniz.
Olgun taze incir ile hazırlanan incir marmeladı tarçın ile tatlandırılır. Dilerseniz karanfil ekleyebilirsiniz.
Armut marmelatı kakule ile tatlandırılır. Kendine has tadı ile armut marmelatı kurabiye ve kekler ile servis edilebilir.
Kızılcıkgiller familyasına ait bir bitki olan kızılcık, reçel ve çay yapımında kullanılır.
Şunlara da göz atın;