Mango, oval bir şekle ve pürüzsüz kabuklara sahip olan, altın sarısı renginde bir tropikal meyvedir. Meyvenin tadı ve rengi türlerine göre değişiklik gösterir. Özellikle olgunlaştığında sulu ve tatlı bir tada sahip olan mangolar, hem sade bir şekilde, hem de tatlılarda kullanılarak yenilebilir. Ancak birçok kişi mangoyu yerken kabuklarını soyar ve herhangi bir tarifte kullanmadan çöpe atar.
Öncelikle gerekli hijyen koşulları sağlandıysa, mangonun kabukları yenilebilir. Hijyen koşullarını sağlamak için, mangonun kabuğu bol suyla yıkanmalıdır. Mango kabuğu özellikle olgunlaştığında tatlı bir tada sahiptir. İçinde bulunan vitamin ve mineraller, mango kabuğunun aynı meyvesi gibi birçok faydası olduğunu gösterir.
Mango kabuğunda bulunan A, B6, C ve E vitaminleri, bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcı olur. Mango kabuğundaki beta-karotenler kolesterolü azaltarak kalp hastalıkları riskini azaltır. Mango kabuğu, A vitamini içeriği ile ciltteki sivilcelerin azalmasına da yardımcı olur. Mango kabuğunu sadece kabuk olarak tüketmek yerine meyveyle birlikte yiyebilir veya smoothielere ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Kısacası, ölçülü bir şekilde tüketildiğinde mango kabuğu yenilebilir ancak yemeden önce tamamen temizlenmiş olmasına dikkat etmek gerekir.
Şunlara da göz atın;