Mandalina farklı bir sürü çeşidi bulunan bir meyvedir. Aynı zamanda dünyanın en eski melezi olarak da bilinir ve kendine özgü tadı ve soyulması kolaydır.
Mandalinayı daha da benzersiz kılan, kabuğunun sunduğu besin değeridir. Mandalina kabuğu veya etinin önemli miktarda C vitamini, beta karoten, B6 vitamini ve kalsiyum içerdiği bilinmektedir. Sonuç olarak, bu meyvenin kabuğu sağlık açısından çok sayıda avantaj sağlar ve doğal takviyelerde yaygın olarak kullanılır. Ayrıca mandalina kabuğu, kayda değer tıbbi faydaları olduğu söylenen mandalina adı verilen bir antioksidan içerir.
Mandalina kabuğu, karaciğer, kolesterol ve kan şekeri sağlığına yardımcı olan birçok değerli bileşen içerir. Kabuk ayrıca sindirim sağlığını korumaya ve yağlı gıdaların sindirimine yardımcı olmaya da hizmet edebilir. Mandalina kabuğunun sağlığa faydalarından bazılarını ele alalım.
Mandalina kabuğu kaygıyı ve uykusuzluğu gidermek için kullanılabilir. Kaynatıp çay olarak içerek alabilirsiniz.
Mandalina kabuğu cilt bozukluklarını önlemek ve cilt sağlığını iyileştirmek için alınabilir. Peeling sivilce, kızarıklık ve diğer cilt rahatsızlıkları gibi cilt komplikasyonlarında size yardımcı olabilir. Ayrıca cildinizin gençleşmesine yardımcı olarak daha genç ve sağlıklı kalmasını sağlayabilir. Mandalina kabuğu C vitamini açısından zengin olduğundan cilt sağlığını artırır.
Uzmanlar, mandalina kabuklarının mide-bağırsak rahatsızlıklarını iyileştirmeye, tokluğu artırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabileceğini keşfetti. Kabuğu, olumlu sağlık özelliklerine sahip, çözünür bir diyet lifi olan kaliteli pektin içerdiğinden, faydaları ölçülemez.
Turunçgiller alkali açısından son derece zengindir ve vücudu arındırmak için kullanılabilir. Mandalina kabuğu alkali özelliğinden dolayı vücudu temizlemek için kullanılabilir. Alkali, vücudun ihtiyaç duymadığı toksinleri yavaş yavaş ortadan kaldırarak çalışır.
Yayınlanan bir makaleye göre mandalina kabukları, kandaki kolesterol seviyesini düzenleyen bazı ilaçlardan daha iyi etkilere sahip olabilir. Mandalina kabuğunda bulunan süper flavonoid Tangeretin'in, araştırmalara göre kolesterolü düşürmede etkili bir yol olduğu gösterilmiştir. Günlük mandalina kabuğu çayı alımı, flavonoidlerin bolluğu nedeniyle kötü kolesterolü etkili bir şekilde kontrol eder.
Mandalina kabuklarında bulunan yüksek düzeydeki antioksidanlar kanserli tümörlerin oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir. Kabuğu meyvenin kendisinden 20 kat daha fazla antioksidan içerir. Kabuğun içindeki antioksidan olan Tangeretin, vücudun antikanser aktivitelerini artırır ve nefes kanserini önlemede faydalı olabilir.
Bir çalışmaya göre mandalina kabuğu kalorileri azaltmak için kullanılabilir. Yemeklerden önce çay olarak içebilirsiniz. Önerilmesinin yanı sıra, demlenmiş kabuk, çeşitli tariflerde baharat olarak da kullanılabilir ve sağlıksız sosların yerine kullanılabilir.
Mandalina kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi sağlıklı mineraller içerir. Sihirli meyve ayrıca kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan çinko, fosfor, manganez ve bakır da içerir. Mandalina kabuğu ayrıca kemik zayıflığını ve kırıklarını önlemeye yardımcı olabilecek bu temel mineralleri de içerir.
Mandalina kabuğu, bağışıklık sisteminin enfeksiyonlarla savaşacak kadar güçlü olmasını sağlayan C vitamini bakımından inanılmaz derecede zengindir.
Kabuğundaki yüksek A vitamini içeriği göz ve görme sağlığı için gerekli kılar. Ayrıca mandalina kabuğundaki C vitamini içeriği, katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltarak göz sağlığını destekler.
Şunlara da göz atın;