Kiş, en temelinde tereyağı ve un ile hazırlanan, tarife göre yumurta, su gibi eklemeler yapılan kıtır bir hamurdur. Fransız hamur işi olan kiş, birbirinden lezzetli malzemeler ile doldurulur. Kiş, kıtır dış hamuru lezzetli harcı ile oldukça popüler ve lezzetli bir hamurişidir. Genellikle tuzlu olarak tüketilen kiş kahvaltılarda ya da çay yanında keyifle tüketilebilir. Sizlere birbirinden lezzetli kiş tariflerini derledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 farklı kiş tarifi:
Pazı ve kurutulmuş domates ile hazırlanan kiş peynirler ile lezzetlendirilir. Çay yanında keyifle tüketebilirsiniz.
Ispanak, beyaz peynir ve soğanla hazırlanan lezzetli harç kiş hamuru ile pişirilir. Bu kişi kahvaltılarda tüketebilirsiniz.
Sebzeli kişi mevsim sebzeleri ile hazırlayabilirsiniz. Küçük porsiyonluk olarak hazırlanan kişi direk servis edebilirsiniz.
Kolayca hazırlanan tuzlu kiş tarifinin tabanı klasik hamurdan oluşur. Üst kısmı için de peynir ve yoğurt karışımı kullanılır.
Hoş görünümlü bu lezzetli hazırlamaya ne dersiniz? Lezzetli patatesli kiş, domates sosu ile buluşturularak servis edilir.
Tavuk eti ve pırasayı hiç birlikte denediniz mi? Muhteşem uyumuyla pırasalı ve tavuk etli kiş ana yemeklerinize çok yakışacak.
Patlıcan severler bu tarife! Köz patlıcan ile hazırlanan patlıcanlı kiş et yemeklerinizin yanına çok yakışacak.
Dört peynirli kiş hazırlamaya ne dersiniz? Tulum peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri ve Trabzon peyniri ile hazırlanan bu kişe bayılacaksınız.
Lezzetli tereyağlı kiş hamuru içerisinde, kremalı dağ mantarlı dolgu damaklarınızda iz bırakacak. Oldukça lezzetli dağ mantarlı kişi ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
Kahvaltılık kiş nasıl yapılır? Peynir ve ıspanak ile harmanlanan nefis kahvaltılık kiş sofralarınıza çok yakışacak.
Şunlara da göz atın;