Lav küpü çikolatalı sufle; dışı hafif çıtır, içi ise akışkan ve yoğun çikolatalı bir lezzet sunarak romantik bir akşam yemeğinin mükemmel finali olabilir. Üstelik yapımı da düşündüğünüzden kolay!
100 g bitter çikolata (%60-70 kakao)
50 g tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilin
Bir tutam tuz
Fırını 200°C’ye ısıtın ve sufle kaplarını tereyağı ile yağlayıp hafif un serpin. Çikolata ve tereyağını benmari usulü (kaynar suyun üzerine koyduğunuz bir kapta) eritin. Ayrı bir kapta yumurta, yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın. Köpüklü bir kıvam almalı. Çikolatalı karışımı bu yumurtalı karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın. Un, vanilin ve tuzu da ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Kapların 4/3'üne karışımı dökün ve tam 10-12 dakika pişirin. Kenarları hafif sert, ortası ise akışkan kalmalı. Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin, yanında dondurma veya çilekle servis edin.
Şunlara da göz atın: