Lakerda lezzetli ve popüler mezelerden biridir. Farklı balık seçeneklerinden yapılabilir. Popüler olarak Türkiye, İspanya ve Yunanistan’da yapılır. Peki lakerda hangi balıktan yapılır, nasıl yapılır? Sizler için anlattık. İşte, lakerda hakkındakiler:
Lakerda soğan ile servis edilen, ekmek ile yenilen mükemmel bir lezzettir. Ekmek arası olarak yemekte tercih edilebilir. Genellikle torik ya da palamut balığı ile ile yapılır. Palamut balığı daha uygun fiyatlı olabilir.
Lakerda kolay hazırlanan bir mezedir. Sadece 2-3 hafta olması beklenir. Genellikle meyhanelerde servis edilir.
Malzemeler:
Yapılışı: Toriğin kemiğini ve içini temizleyerek yaklaşık 5–6 saat soğuk buzlu suda bekletin. Derin bir kapta her tarafını tuzla kaplayarak yaklaşık 1 hafta bekletin. Bir hafta sonunda, tuzunun istediğiniz oranda azalması için tekrar soğuk suda bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Lakerda, Türkiye'de genellikle palamut balığından yapılmaktadır. Palamuttan sonra en sık yağılan balık türü torik balığıdır. Evde lakerda yapmak oldukça kolaydır. Gerekli sadece iki malzeme vardır. En önemli dikkat edilmesi gerekn konu balığın iliğinin çıkartılmasıdır. Lakerda yapmanın en zor yanı beklemektir. Hazırladıktan sonra lakerdanın hazır olması için yaklaşık iki hafta bekletmek gerekir.
Lakerda genellikle kırmızı soğan ile servis edilir.
Şunlara da göz atın;