Lahana sarması, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilen yemeklerden biridir. Beyaz lahana ve kara lahana olmak üzere farklı çeşitlerde hazırlanır. Lahana sarması, genellikle lahana yapraklarının pirinçli harç ile doldurulup sarılmasıyla hazırlanır. Tencerede pişirilen bu yemek, zeytinyağı eşliğinde servis edilir. Lahana sarmasını tek başına sunmak istemeyenler için, birbirinden lezzetli tamamlayıcı tariflerimiz var.
Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce, zeytinyağlı lahana sarması tarifimizi de buraya bırakıyoruz.
Lahana sarmasından önce sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız, tercihinizi pirinç, yoğurt ve un ile hazırlanan yayla çorbasından yana kullanabilirsiniz. Yayla çorbasını 35 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Kış aylarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbasını, lahana sarmasının yanında sunabilirsiniz. Bir porsiyonu 120 kalori olan bu çorbayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Lahana sarması ile birlikte zengin bir menü oluşturmak istiyorsanız, tercihinizi bakla, dereotu ve terbiye ile ortalama 35 dakikada hazırlanan bakla çorbasından yana kullanabilirsiniz.
Pazı, fesleğen, sarımsak, mısır ve kırmızı biber ile hazırlanan pazı kavurması, özellikle Karadeniz mutfağında tercih edilir. Pazı kavurmasını sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
Türk mutfağında zeytinyağlı dolma ve sarmalar, yoğurt eşliğinde sunulur. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz yoğurt, sarmanın en lezzetli eşlikçisidir. Dilerseniz, sarımsak ilave edebilirsiniz.
Közlenmiş patlıcanın limon suyu, fesleğen ve zeytinyağı ile birleştirilmesiyle hazırlanan bu salata hem hafif, hem de oldukça pratiktir. İsteğe göre üzerine yoğurt ekleyebilirsiniz.
Lahana sarmasının yanına doyurucu bir yemek hazırlamak istiyorsanız, ıspanak, beşamel sos ve peynir ile hazırlanan ıspanak grateni tercih edebilirsiniz. Damak zevkinize göre farklı sebzeler ilave edebilirsiniz.
Patates, bezelye, turşu, sarımsak ve yoğurt ile hazırlanan patates salatası lahana sarmasının yanında sunabileceğiniz tariflerden biridir. Özellikle öğle menülerinde ve misafir ağırlarken tercih edebilirsiniz.
Yoğurt ve salatalık ile hazırlanan cacık, sarmanın yanına çok yakışır. 10 dakikalık hazırlama sürecinin ardından buzdolabında bekletebilir ve soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Kabak, soğan, yumurta, maydanoz ve beyaz peynir ile hazırlanan fırında mücver, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Videolu anlatımıyla tüm adımları kolayca takip edebilirsiniz.
Yoğurt, sarımsak, arnavut biberi ve toz kırmızı biber ile hazırlanan bu meze, sarmaların yanına lezzet katmak için tercih edilir. Hazırlama süresi yalnızca 10 dakikadır.
Lahana sarmasının yanında hem hafif, hem de ferahlatıcı bir tarif arıyorsanız, marul salatası tam size göre. Marul, avokado, semizotu, domates ve kırmızı biber ile hazırlanan bu salatayı, limonlu sos ile zenginleştirebilirsiniz.
Armut, su ve şeker karışımından oluşan bu komposto, özellikle akşam yemeklerinde sunulur. Buzdolabında soğutulan kompostoyu, sevdiğiniz meyvelerle aromalandırabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;