Lahana Nasıl Kesilir?

Turpgiller familyasından bir bitki olan lahana, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Birçok harika yemeğin vazgeçilmez bir parçası olabilir. Sizlere lahana nasıl kesilir anlattık. İşte, lahana nasıl kesilir:
Lahana Nasıl Kesilir?
09 Ekim 2023, 16:02

Ekipman Önerileri

Turpgiller familyasından bir bitki olan lahana, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bağışıklığı güçlendiren bu besin, aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. Salatalarda, çorbalarda ve yemeklerde kullanılabilir. Birçok harika yemeğin vazgeçilmez bir parçası olabilir. Bir baş lahananın tamamı buzdolabınızda dururken kullanımı rahat olmayabilir. Sizlere lahana nasıl kesilir anlattık. İşte, lahana nasıl kesilir:

  1. Hasarlı dış yaprakları çıkarın. Yalnızca kahverengi, sümüksü veya delikli yaprakları çıkarın. Geriye kalan dış yapraklar genellikle serttir ancak pişirme sonrasında bu bir sorun olmamalıdır.
  2. Lahanayı durulayın ve kurulayın. Lahanayı serin, akan suyun altında tutun. Kiri, mikropları ve böcek ilaçlarını temizlemek için lahanayı temiz parmaklarla ovalayın. Kağıt havluyla kurulayın.
  3. Uzun, paslanmaz çelik bir bıçak seçin. Bıçak lahananın genişliğinden daha uzunsa doğrama işlemi çok daha hızlı olacaktır. Kesilen kenarları siyaha çevirecek karbon çelik bıçaklardan kaçının.
  4. Lahanayı sabit bir kesme tahtası üzerinde dörde bölün. Lahanayı kesme tahtasına sıkıca tutun ve parmaklarınızı lahananın yan tarafına doğru yayın. Lahananın ortasını tek hareketle kesin.

  1. Beyaz, sert, kök kısmı çıkarın. Herhangi bir küresel lahana, yenmesi hoş olmayan sert, beyaz bir sap içerir. Lahananın her çeyreğinden çıkarmak için, parçayı V şeklindeki çekirdek tabanda olacak şekilde dikey olarak tutun. Çekirdeği tek bir çapraz kesimle dilimleyin. Bunu gidermek için lahanayı derinden kesmenize gerek yoktur.
  2. Lahanayı dilimleyin veya parçalayın. Kesme tahtasının üzerine bir lahana dilimini düz bir şekilde yerleştirin. Parmaklarınızı içe doğru bükün ve takozu yerinde tutun; böylece eklemleriniz bıçağa parmak uçlarınızdan daha yakın olur. Lahanayı dış yapraklarından ortasına doğru dilimleyin. Güveç için 6 ila 12 mm dilimler halinde kesin veya lahana turşusu veya lahana salatası için 3 mm kalınlığa kadar parçalayın.
  3. Buzdolabının en uzun ömrü için lahanayı kullanmayı planladığınıza kadar bütün olarak bırakın. Bir oturuşta pişirebileceğinizden daha fazlasına sahipseniz, kararmayı önlemek için kesilen yüzeye bir limon sürün. İki haftaya kadar plastik ambalajda veya ağzı açık bir plastik torbada buzdolabında saklayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Lahana nasıl temizlenir?
  2. Neden lahanayı iyice durulamanız gerekiyor?
  3. Lahana nasıl haşlanır?
  4. Lahananın faydaları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo