Kuşburnu, bir gül çalışının meyvesine verilen isimdir. Güller öldükten sonra çalıya bırakıldıklarında arkalarında kırmızı-turuncu meyveler bırakır. Bu küçük yenilebilir meyveler ise kuşburnu olarak adlandırılır. Kuşburnu tam bir besin deposudur. Oldukça besleyici ve sağlıklı olan kuşburnu tariflerde kullanılır. Kuşburnu ile hazırlanan tarifleri sizler için listeledik. İşte, kuşburnu ile hazırlanan 5 farklı tarif:
Sadece 3 malzeme ile hazırlanan kuşburnu marmeladı sağlık deposudur. Şeker miktarını azaltarak tüketebilirsiniz.
Tereyağlı klasik kurabiyeyi böyle denediniz mi? Kuşburnu marmeladı ile buluşan kurabiye oldukça lezzetli olacaktır.
Özellikle kış aylarında sıcak içecek içmek herkese iyi gelir. Zencefilli karanfilli kuşburnu çayı hem lezzetli hem de sağlıklıdır.
Su muhallebisi kendi kendine de lezzetli ve hafif bir lezzettir. Bir de kuşburnu marmelatı ile birleşince tadı ikiye katlanır.
Bayramlarda, kalabalık sofralarda ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz kuşburnu şerbetini, limon dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;