'Misafir geliyor ne yapsam?', 'Akşam için ne hazırlasam?' soruları kafanızda dönüyorsa doğru listedesiniz. Sizler için akşam soflarına çok yakışacak, görüntüsü ile ilgili üzerine çekecek, iştah açıcı kemikli et tariflerini listeledik. Hepsi birbirinden lezzetli 8 farklı kemikli et tarifi aşağıda. İşte, birbirinden lezzetli ve güzel 8 farklı kemikli et tarifi:
Fransız mutfağına özgü bir sos olan duxelles, genellikle dana etiyle birlikte kullanılır. Bu sosun ana malzemeleri çok ince bir şekilde kıyılmış mantar ve soğandır. Kemikli dana pirzola ile birleşince mükemmel bir lezzet haline gelir.
Klasiklerden bir lezzet olan patlıcan beğendi, ızgara kuzu pirzola ile buluşunca klaik ama lezzetli bir tabak ortaya çıkıyor. Risk almadan güzel bir yemek yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Bayram sofralarında dahi sunabileceğiniz nefis mi nefis dana kaburga hazırlamaya ne dersiniz? Pişirme süresi uzun olsa da, lezzeti tüm zahmete değecek, şık ve lezzetli bir tarif.
Kuzu incik ve lahana ile hazırlanan bu tarif oldıkça entresan ve lezzetli. Tarihi ise çok eskilere dayanıyor. Lahana ve inciğin uyumunu mutlaka denemelisiniz.
Etin en lezzetli bölümlerinden biri olan pirzola, kuzu veya dana eti ile hazırlanabilir. Pirzola mühürleme işleminden sonra antep fıstığı ile zenginleştirilir.
Koyun en lezzetli yerlerinden kemikli kaburgayı sebzelerle lezzet şölenine çevirmeye ne dersiniz? Patates, mantar ve soğan ile birleştirildiğinde oldukça lezzetli olan fırında kaburga tarifi görüntüsü ve lezzeti ile sofralarınıza çok yakışacak.
Fırında klasik, lezzetli ve pratik bir kemikli et tarifi arayanlar bu tarife! Yapımı oldukça kolay ve zahmetsiz lokum kıvamında kuzu incik tarifini çok seveceksiniz.
Ege ve Marmara mutfağının oldukça lezzetli bir tarifini sizlere sunuyoruz. Hem Manisa, hem de Balıkesir ile özdeşleştirilen sura yemeği, kuzu eti ve pilav ile hazırlanır. Kaburga eti ile hazırlanan bu tarifi mutlaka göz atın.
Şunlara da göz atın;