Jambon genellikle füme ya da salam formunda tüketilen bir üründür. Türkiye’de genellikle sandviçlerin içerisinde ya da kahvaltılarda tüketilir. İnsanlar normalde jambonu ne şekilde alırlarsa o şekilde tüketirler. Bazen tek başına, belki biraz peynirle bile yiyebiliriz. Biraz farklı bir tat için jambonlarınızı kızartabilirsiniz. Peki jambon nasıl kızartılır? Sizler için jambon nasıl kızartılır anlattık. İşte, jambon nasıl kızartılır:
Yuvarlak Jambon Dilimleri Nasıl Kızartılır?
- Kızartma tavanıza biraz tereyağı, sıvı yağ veya zeytinyağı koyun.
- Orta ateşte açın.
- Yağı 30 saniye kadar ısıtın.
- Dilimlediğiniz jambonun içine koyun. Yeni başlayan bir aşçıysanız veya tavanız küçükse bir tane ile başlayın.
- Yaklaşık 30 saniye bekletin, ancak bir spatula ile yukarı kaldırarak gözünüz üzerinde olsun.
- Biraz kahverengileşince ters çevirin ve 5. adımı tekrarlayın.
Küçük Jambon Parçaları Nasıl Kızartılır?
- Kızartma tavanıza biraz tereyağı, sıvı yağ veya zeytinyağı koyun.
- Orta ateşte açın.
- Tereyağını yaklaşık 30 saniye veya hafifçe kabarmaya başlayana kadar ısıtın.
- İçine bir avuç jambon parçası koyun.
- Bir dakika kadar tahta kaşık veya spatula ile sürekli karıştırın.
Şunlara da göz atın;
- Salamlı tarifler
- Sosisli tarifler
- Kanape tarifleri
- Lor peynirli tarfiler