Faydaları saymakla bitmeyen ıspanak, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Doğru bir şekilde toplanıp temizlenmediğinde sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen ıspanak zehirlenmesi, aslında hemen her sene karşılaşabileceğimiz durumlardan biridir. Ispanağı daha güvenli bir şekilde tüketmek için bilmeniz gerekenleri sizler için yazımızda derledik.
Ispanak zehirlenmesi, ıspanağın raf ömrünü uzatmak için bolca kimyasala maruz kalması, ıspanak ve benzeri bitkilerin yanlışlıkla bir arada bulunması ve kullanılması sonucunda ortaya çıkan bir gıda zehirlenmesi çeşididir. Aslında ıspanak zehirlenmesi, genellikle ıspanağa bağlı değildir. Ispanağın içinde kalmış yabani otlara ve kimyasal maddelere bağlı olarak gelişir. Bu yüzden ıspanağı ve diğer sebzeleri satın alırken, olabildiğince doğal ve kimyasal ürün içermeyen gıdalar temin etmeye özen göstermelisiniz.
Eğer yakın bir zaman önce ıspanak yediyseniz ve aşağıdaki belirtilerden birkaç tanesi veya hepsi sizde varsa, hiç vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneriyoruz.
Tüm bu belirtilerle karşılaşmamak ve sağlığınızı riske atmamak için, ıspanağı doğru bir şekilde temizlemeniz gerektiğini de hatırlatalım.
Şunlara da göz atın;