Dutgiller familyasına ait bir meyve olan incir, Akdeniz ve Batı Asya'nın yerli ağacı olarak bilinir. Pürüzsüz kabuklu ve iştah açıcı tatlı incirler, minik, çıtır çıtır tohumlarla hafif çiğnenebilir etli benzersiz bir tat ve dokuya sahiptir. Yüksek şeker içerikleri, benzer yoğun tatlarla mükemmel bir şekilde eşleşerek, tuzlu yemeklere bir tatlılık patlaması ve tatlı ikramlara farklı bir doku ve aroma katar. Sizlere inciri servis edebileceğiniz farklı yolları derledik. İşte, incir servis edebileceğiniz 9 farklı yol:
Dolgun, yumuşak ve mor, morarma veya yarık olmayan örnekleri seçin. Olgunlaşmamış incirler sert ve yeşil renkte olurken, olgunlaşmış meyveler lapa gibi hissedebilir ve ekşi kokabilir. Taze meyve ağustos ayından ekim başına kadar mevsimindeyken, kurutulmuş çeşitler tüm yıl boyunca mevcuttur.
Aşağıdaki meyveli incir tariflerimize göz atın, ardından gelmiş geçmiş en iyi incir tarifleri koleksiyonumuzdan daha fazla ilham alın. İncirin sağlık yararları hakkında bilgi edinin ve incirleri seçme, hazırlama ve saklama hakkında daha fazlasını sözlük girişimizde öğrenin.
Olgun ve sulu incirler, ev yapımı reçellere ve keskin turşular ile mükemmel eşleşir. Tatlı incir reçelimiz tostun üzerine sürülür veya yoğurt ile tüketilebilir. Aynı zamanda incir reçeli ve turşunun da bulunduğu lezzetli peynir tahtaları hazırlayabilirsiniz.
İncir + hamur ürünleri= sonsuz olanaklar. Tatlı veya tuzlu tatlar, hamur işi kapağı veya gevrek taban arasından seçim yapın veya dolgularınızı incir ile lezzetlendirin.
İncirin tatlı tadı kremalı mozzarella peyniri ve hindiba gibi acı salata yapraklarıyla iyi eşleşir. Hellim peyniri, buratta ya da roka, marul gibi sebzelerle salata haline getirebilirsiniz.
Taze incirler, pandispanyanın içine konulduğunda çıtır çıtır bir doku elde edilir. Zengin meyvemsi lezzetleri ve reçelli dokuları, kış tatlılarına ekstra bir konfor katmanı ekler ve bu, yalnızca dev bir parça dondurma ile zenginleştirilir.
Doğal olarak tatlı incir, bıldırcın gibi av eti etlerine, ördek ve tuzlu gibi kara etlere, prosciutto gibi tütsülenmiş etlere ve zengin kuzu pirzolalarına yeni bir boyut katıyor.
Peynir ve incir eşleşmesi en sevilen eşleşmelerdendir. Özellikle brie peyniri ile birlikte servis edilebilir.
İnciri kurabiye gibi hamur işlerinde dolgu olarak kullanabilirsiniz.
İncir, tatlı ve tuzlu atıştırmalıklarda meyvemsi bir tat sağlar. İncirli tart, kurabiye ya da kek hazırlayabilirsiniz. Ya da peynir ile tuzlu atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
İncir ve peynirin bir kombinasyonu daha önce denediniz mi? Örneği, kremalı peynir, tatlı incir ve bal gibi eşleştirmeler ile sandviç hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;