Hindistan Cevizi Sütünün Yerine Ne Kullanılır: 7 Alternatif

Hindistan cevizi sütü nedir, yerine ne kullanılır? Hindistan cevizi kalmadığında veya bulamadığınızda yerine kullanabileceğiniz malzemeler arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, hindistan cevizinin 7 ikamesi:
Hindistan Cevizi Sütünün Yerine Ne Kullanılır: 7 Alternatif
06 Mayıs 2024, 11:13

Hindistan cevizi sütü bitki bazlı, laktoz içermeyen popüler bir sıvıdır. Asya mutfağında yaygın olarak kullanılır ancak pişirme ve pişirmede kremsi, lezzetli bir malzeme olarak giderek daha popüler hale gelmiştir. Tarifiniz hindistan cevizi sütü gerektiriyorsa ancak elinizde yoksa, çeşitli alternatifler arasından seçim yapabilirsiniz.

  1. Soya Sütü

soya sütü

Soya sütü hindistan cevizi sütüne harika bir alternatiftir. Aynı zamanda bitki bazlıdır ve hindistan cevizi sütünden biraz daha düşük yağ içeriğine sahiptir Çoğu tarifte 1:1 oranında değiştirebilirsiniz. Diyetinize daha fazla protein eklemek istiyorsanız soya sütü iyi bir seçenektir.

  1. Badem Sütü

badem sütü

Şekersiz badem sütü başka bir potansiyel alternatiftir. Doğal olarak düşük kalorilidir ve nötr bir tada sahiptir, bu da onu smoothie'lerde, tahıl gevreklerinde veya fırınlamada iyi bir seçenek haline getirir. Ancak hindistan cevizi sütüne göre çok daha düşük yağ içeriğine sahiptir, bu nedenle aynı kremsiliği sağlamayacaktır.

  1. Kaju Sütü

kaju sütü

Kaju sütü soslarda, çorbalarda ve smoothielerde işe yarayan kremsi bir fındık sütüdür. Diğer fındık sütlerinden daha pürüzsüz, daha kremsi bir dokuya sahiptir ve inek sütünün kıvamını taklit eder. Alternatif olarak, yağ içeriği daha yüksek olan ve hindistan cevizi sütü kadar kremsi olan kaju kremasını da kullanabilirsiniz.

  1. Yulaf Sütü

yulaf sütü

Yulaf sütü latte veya kahve için mükemmel bir seçenektir. Hindistan cevizi sütündeki yağ harika kahve köpüğü yapar. Yulaf sütü orta miktarda yağ içerse de köpürmesine yardımcı olan bir lif olan beta glukan açısından doğal olarak yüksektir. Çoğu bitki sütünün aksine yulaf sütü kesilmez ve yüksek ısı gerektiren tariflerde kullanılabilir. 1:1 oranında değiştirin.

  1. Pirinç Sütü

pirinç sütü

Pirinç sütü, suyun beyaz veya kahverengi pirinçle karıştırılmasıyla yapılır. Hindistan cevizi sütünden çok daha ince kıvamda olmasına rağmen yulaf ezmesi, smoothieler ve bazı tatlılarda işe yarar. Ancak yüksek su içeriği nedeniyle soslar, çorbalar veya diğer yüksek yağlı yemekler için uygun değildir.

  1. Buharlaştırılmış Süt

buharlaştırılmış süt

Buharlaştırılmış süt, çorbalarda veya kremalı yemeklerde hindistan cevizi sütünün mükemmel bir alternatifidir ve 1:1 oranında kullanılabilir. İnek sütünün su içeriğinin %60'a kadarını çıkaracak şekilde ısıtılmasıyla yapılır.

  1. Yunan Yoğurdu

yunan yoğurdu

Yunan yoğurdu hemen akla gelmese de, yoğun kıvamı nedeniyle hindistancevizi sütünün yaratıcı bir alternatifidir. 1 bardak (240 ml) hindistan cevizi sütünü değiştirmek için 1 bardak (240 ml) Yunan yoğurdunu 1 yemek kaşığı (15 ml) suyla karıştırın. Daha ince olmasını istiyorsanız, istediğiniz kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş daha fazla su ekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Hindistan cevizi sütü aslında nasıl yapılır?
  2. Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir?
  3. Hindistan cevizi suyu ve hindistan cevizi sütü arasındaki fark nedir?
  4. Hindistan cevizi nasıl seçilir?
  5. Hindistan cevizli tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo