Şehrazat Tatlısı
Künefesiyle, tuzlu yoğurduyla ya da oruk köftesi ile tadı damağımızda iz bırakan birçok yemeğin ev sahibidir Hatay… Lütfü Savaş Hatay mutfağının zenginliğini şu sözlerle anlatıyor; “Mezopotamya’nın tam ortasında ilk tarımın yapıldığı, yüzyıllarca ticaretin merkezi olan, zeytinin ilk sofrayla buluştuğu, 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan, 27 kültürü barındıran bir şehir Antakya”
Peki Hatay yemeklerinin lezzeti nereden geliyor? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş gastronomi kültürünün gelişmesi için neler yapmayı planlıyor? Hatay'ın en sevilen yemekleri neler? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile İstanbul’un sevilen mekanlarından Park Fora’da bir öğlen yemeği eşliğinde yemek üzerine konuştuk.
Başak Okşak/Lezzet Online Yayın Yönetmeni