Yaz aylarında ferahlamanızı sağlayacak, çölyak hastaları için glutensiz ve unsuz 3 nefis tatlı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Malzemeler;
Malzemeler;
Hazırlanışı: İncirleri yıkayıp, süzün. Üzerine sıcak su döküp 5 dakika bekletin. Sütü ısıtın. Kaynamadan altını kapatın. Yumuşayan incirleri doğrayın. Hızlıca ısınan süte ekleyin ve blender yardımıyla iyice çekin. Ve hiç bekletmeden servis edilecek kaselere alın. Üzerine tepsi örtün. Tepsinin üzerini de bez ile sarın. 2 saat uyumaya bırakın. Ağzını açıp dolaba kaldırın. Soğuyunca üzerine ceviz serpin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Hazırlanışı: Hurmaları 5-10 dk kaynar suda bekletin. Yumuşayınca çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezin. Üzerine Hindistan cevizi ve fıstık ezmesi ekleyip karıştırın. Bu alt harcı olacak. Küçük bir borcama serin, çatalla bastırın. Üst için bal hariç bütün malzemeleri tencerede ısıtın. Kaynama kıvamına gelince altını kapatıp bal ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hazırladığımız harcı üzerine koyun. Soğuk servis edin.
Şunlara da göz atın;