Fırında Reçel Nasıl Yapılır?

'Fırında reçel yapılır mı?' diyenleri böyle alalım. İşte, mevsimin en taze meyveleriyle hazırlayabileceğiniz fırında reçel yapımı ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları:
Fırında Reçel Nasıl Yapılır?
30 Ocak 2023, 13:22

Reçel, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biridir. Özellikle yaz aylarında çıkan meyvelerle hazırlanan reçeller, çeşit çeşit renkleri ve lezzetleriyle kavanozlarda saklanır. Ancak reçel yapmak için yazı beklemenize gerek yok. Armut, portakal, mandalina, elma gibi kış meyvelerini kullanarak da reçel yapabilirsiniz. Klasik tencerede kaynatma yöntemini kullanmak istemeyenler için, fırında reçel tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle armut, şeftali ve mürdüm eriğinin fırında karamelize olarak daha lezzetli bir hale dönüştüğünü söyleyebiliriz. Ancak portakal kabuğu, incir, karpuz kabuğu gibi sert meyveleri bu yöntemle yapmanızı önermiyoruz, şimdiden söyleyelim. 

armut reçeli

Fırında Reçel Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle meyvelerinizi güzelce yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın.
  2. Meyveleri iri parçalar halinde doğrayın.
  3. Fırın tepsisine kullanacağınız şekerin yarısını dökün ve tepsiye güzelce yayın.
  4. Üzerine doğranmış meyveleri ilave edin.
  5. Kalan şekeri meyvelerin üzerinde gezdirin. 
  6. Kıvamını güzelleştirmek için 1 tatlı kaşığı sirke ve 2-3 yemek kaşığı suyu karıştırıp gezdirebilirsiniz.
  7. Sirke yerine limon suyu da kullanabilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına tepsiyi yerleştirin.
  9. Ara ara tepsinin içindeki meyveleri karıştırın.
  10. Meyveleri karıştırdıkça reçelin kıvam aldığını görebilirsiniz. 
  11. Meyveler iyice yumuşayıp şekerler eridiğinde, yaklaşık 1-1,5 saat sonunda, tepsiyi fırından çıkartın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
  12. Reçeliniz oda sıcaklığında dinlendikçe kıvamı da yoğunlaşacaktır.

şeftali reçeli

Fırında Reçel Nasıl Saklanır?

Dinlenen ve koyulaşan reçelleri cam kavanozlara aktarın. Kapaklarını sıkıca kapatın. Doğrudan güneş ışığı almayan kiler gibi bir yere veya buzdolabına kaldırın. Hazırladığınız reçelleri bir gün dinlendirdikten sonra afiyetle yemeye başlayabilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Değişik reçel tarifleri
  2. Süt reçeliyle ne yapılır?
  3. Reçel nasıl koyulaştırılır?
  4. Reçel yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
  5. Reçel yaparken neden içine tereyağı koymalıyız?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo