Dondurulmuş bezelyelerin pişirilmesi kolaydır ve basit bir yemek için yüzlerce taze bezelye kabuğunu kırmanın zorluğunu ortadan kaldırır. Makarna veya çorba mezelerinin yanında veya bir parçası olarak tek başına servis edilen donmuş bezelye, herhangi bir öğüne basit ve sağlıklı bir katkı sağlar.
Ocakta Dondurulmuş Bezelye Pişirmek
- 3-4 su bardağı suyu kaynatın. Orta boy bir tencere kullanarak suyu, suyun yüzeyi sürekli köpürecek şekilde kaynama noktasına kadar ısıtın.
- Torbadan bezelyeleri dikkatlice kaynar suya dökün. Yavaşça karıştırın ve bezelyeleri kaynatın.
- Bezelye büyük parçalar halinde birlikte dondurulursa, eşit şekilde pişmelerini sağlamak için tahta bir kaşık kullanarak onları ayırın.
- 2-3 dakika sonra bezelyeleri ocaktan alın. Çatal veya oluklu kaşık kullanarak bir bezelyeyi çıkarın ve soğuması için bekletin.
- Dondurulmuş bezelyelerin pişirilmesi genellikle 2-4 dakika sürer.
- Bezelyelerin yapışmasını önlemek için 1-2 yemek kaşığı tereyağını karıştırın. Bu adım gerekli olmasa da onlara daha zengin bir tat verir ve yapışmalarını veya parçalanmalarını önler.
- Daha sağlıklı bir alternatif için tereyağı yerine birkaç damla zeytinyağı karıştırın.
Dondurulmuş Bezelyeleri Mikrodalgada Pişirmek
- Dondurulmuş bezelyeleri doğrudan bir tabağa koyun ve 2,5 dakika mikrodalgada pişirin. Daha yumuşak bezelyeler için pişirmeden önce bezelyelerin üzerine 1-2 yemek kaşığı su serpin.
- Tüm mikrodalgalar farklıdır, bu nedenle bezelyeleri iki dakika sonra deneyin ve gerekirse daha uzun süre pişirin.
- Mikrodalgaya dayanıklı bezelye torbalarını doğrudan mikrodalgaya koyun ve 2-3 dakika pişirin. Bazı donmuş bezelyeler doğrudan torbada pişirilmek üzere yapılır. Torbayı dondurucudan çıkarın ve mikrodalgaya koyun, gerekli süre boyunca pişirin. Pişirmeyi bitirdikten sonra paketin 4-5 dakika soğuması gerekecektir. Genellikle torbayı hemen açmaya çalışırsanız sizi yakabilecek buharla dolarlar.
Dondurulmuş Sebze Nasıl Kullanılır?
- Basit bir garnitür için bezelyeleri tereyağı, sarımsak ve soğanla birlikte pişirin. Bu, donmuş bezelyeleri lezzetlendirmek için harika bir yoldur.
- Basit bir bezelye çorbası yapmak için bezelyeleri 2 bardak tavuk suyuyla pişirin. Bezelyeleri 2 yemek kaşığı tereyağında soğan ve sarımsakla kavurun. 4-5 dakika sonra tavuk suyunu ilave edin ve her şeyi orta ateşte 5 dakika daha veya bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın. Karışım soğuduktan sonra, basit ama lezzetli bir bezelye çorbası yapmak için bir mutfak robotunda püre haline getirin.
- Soğutulmuş, pişirilmiş bezelyeleri domates ve baharatlarla karıştırarak basit bir salata hazırlayın. Basit ama zarif, pişmiş bezelye, salata için mükemmel bir temel oluşturur. Serinletici bir yaz tarafı için doğranmış kiraz domates, maydanoz, tuz, karabiber ve biraz balzamik sirke ekleyin.
Şunlara da göz atın;
- Dondurulmuş sebzeler nasıl ölçülür?
- Balık buzlukta nasıl saklanır?
- Dondurulmuş kıyma nasıl çözülür?
- Dondurulmuş somon nasıl pişirilir?