Dana Bacon Nedir, Nasıl Tüketilir?

Dana bacon nedir, hayvanın neresinden elde edilir? Dana bacon nasıl pişirilir ve nasıl tüketilir? İşte, dana baconu en lezzetli şekilde tüketme yöntemleri:
Dana Bacon Nedir, Nasıl Tüketilir?
24 Nisan 2024, 22:35

Dana bacon, sığırın karın, sırt ve döş kısmından elde edilen, tuzda bekletilip tütsülenerek üretilen bir şarküteri ürünüdür. Aslen domuz etinden üretilse de, ülkemizde domuz eti tüketilmediği için sığır etinden üretilen versiyonları mevcuttur. Yaş almamış sığırların tranç, pençata ve döş eti kısmından üretilen bu besin, daha az yağlıdır. Bacon yapılacak et bir süre kuru dinlendirme işlemi için bekletilir. Dinlendirilen et toz şeker, tuz, sodyum nitrat ve baharatlarla kaplanır ve 1 hafta daha bekletilir. Ardından ılık suyla üzerindeki tuzdan arındırılır. Daha sonra isleme (füme) işleminden geçirilir. Ceviz gibi ağaçların talaşları alevsiz bir şekilde yakılır ve elde edilen dumanda kapalı isleme yapılır. 24-36 saat arası tütsülenen et, bacon haline gelmiş olur. İnce ince dilimlenerek sunulur.



Dana Bacon Nasıl Tüketilir?

  1. Dana bacon, özellikle İngiliz kahvaltılarında omleti süsleyen bir et ürünüdür.
  2. Türk kahvaltılarında sucuklu yumurta varken, İngiliz kahvaltılarında bacon üzerine kırılmış yumurta tercih edilir.
  3. Soğuk bir şekilde de sunulabilen dana bacon, meze olarak servis edilebilir.
  4. Dana bacon, hamburger yapımında köftenin üzerine eklenebilir.
  5. Peynir ve sebzelerle de uyumlu bir tadı vardır. Bu yüzden sandviç ve tost yapımında kullanımı mümkündür.
  6. Salataların üzerinde ince ince dilimlenerek eklenebilir.
  7. Pizza yapımında salam ve sucuğa ek olarak dana bacon kullanılabilir.
  8. Kullanılacağı yemeğe göre fırınlama ve kızartma yöntemleriyle pişirmek mümkündür.


Şunlara da göz atın;

  1. Dana etli tarifler
  2. Geyik eti nasıl tüketilir?
  3. Kuzu incik nasıl pişirilir?
  4. Kuzu eti çeşitleri nelerdir?
  5. Oğlak eti nasıl pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo