Maydanozgiller familyasının keskin kokulu ve aromatik üyesi anasondur. Anason çayı, Pimpinella anisum bitkisinden yapılan bitkisel bir çaydır. Anason olarak da bilinir ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Asya bölgelerine özgü bir baharattır. Faydalı olduğu düşünülen bazı durumlar arasında sindirim sistemi, kolik, bronşit ve mide bulantısı yer alır. Ancak onu uygun tıbbi tedavinin yerine koymayın; hafif bir yatıştırıcıdır, ciddi komplikasyonlara bir çözüm değildir. Bu çayı yapılmaya değer kılan şey, aromatik, tatlı ve meyanköküne benzeyen tadıdır. Rahatlatıcı, içinizi ısıtan, hoş kokulu ve baharatlı bir çaydır. İşte, anason çayı nasıl yapılır:
Anason Nasıl Kaynatılır?
- Çaydanlığı kaynatın.
- 1 yemek kaşığı anason tohumunu ezin veya öğütün. Havan ve havan tokmağı bu amaç için iyi bir araçtır.
- Bir tencereye 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Ezilmiş tohumları ekleyin. 5 ila dakika boyunca yavaşça pişirin.
- Artık bu haliyle hizmet vermeye hazırdır. Ancak sıradan çay tohumlarında olduğu gibi süt eklemek isteyebilirsiniz.
Uzun Demleme Anason Çayı Nasıl Yapılır?
- Henüz yapmadıysanız anason tohumlarını ezin. Bu onların hoş kokulu yağlarını serbest bırakır ve çayın tadının harika olmasını sağlar.
- Ezilmiş anason tohumlarını istenilen kupa veya bardağa yerleştirin.
- Kaynayan suyu bardağa dökün.
- 10 ila 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Evet, çay soğuyacaktır ancak uzun demleme süresi lezzet derinliğine büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. Yeterince demlendikten sonra servise hazırdır.
Şunlara da göz atın;
- Anasonun faydaları nelerdir?
- Anason nasıl kullanlır?
- Maydanoz çayı nasıl yapılır?
- Lavanta çayı nasıl yapılır?