Akşam yemeklerinde sunabileceğiniz pratik yemek tarifleri mi arıyorsunuz? Siz de her gün akşam ne yemek yapacağınıza karar veremiyorsanız, sizler için hazırladığımız sebzeli, etli ve zeytinyağlı yemek önerilerinden ilham alabilirsiniz. Kısa sürede hazırlanan ve lezzetiyle Türk mutfaklarında önemli bir yere sahip olan yemekleri sizin için derledik. Pratik ana yemek önerileri sayesinde kendinize ve sevdiklerinize hem besleyici, hem de ekonomik bir menü hazırlayabilirsiniz. Tariflerle birlikte sunulan püf noktaları ve servis önerilerine göz atmayı unutmayın.
Patlıcan püresi ve kuzu eti ile hazırlanan hünkar beğendi yemeğinin birçok hikayesi vardır. Protein ve demir bakımından zengin olan hünkar beğendiyi, yaklaşık 50 dakika da hazırlayabilirsiniz.
Trakya mutfağı ile özdeşleşen kadınbudu köftenin ana malzemeleri pirinç ve kıymadır. Balkan ülkelerinde de tüketilen bu yemek, ortalama 40 dakika da hazırlanır. İsteğe göre ocak ve ızgarada pişirilebilir.
Kayseri mutfağının meşhur lezzeti olarak bilinen mantı, hamur ve kıyma ile hazırlanan bir yemektir. Porsiyonu 170 kalori olan bu besin, haşlama usulüyle pişirilir.
Ortalama bir saatte hazırlanan barbunya, zeytinyağlılar içinde en sevilen yemeklerden biridir. Yunanistan ve İtalya'da da tüketilen bu besin, roma fasulyesi olarak da bilinir.
Porsiyonu yaklaşık 105 kalori olan patlıcan kebabı; kuzu eti, patlıcan ve domates ile hazırlanır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Izgara veya fırında pişirmeye uygundur.
Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan mutancana genellikle kuzu eti ile hazırlansa da, isteğe göre tavuk eti de kullanılabilir. Tarifte kuru kayısı, mürdüm eriği, incir ve üzüm gibi meyvelere de yer verilir.
Kırmızı mercimek ile yaklaşık 40 dakika da hazırlanan mercimek köftesi, gün sohbetlerinin ve kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Porsiyonu 130 kalori olan bu yemek, sindirimi rahatlatmasıyla da bilinir.
Saray mutfağından günümüze kadar ulaşan soğanlama, özellikle Bolu ve Kırşehir çevresinde tüketilen bir yemektir. Kapalı pideye benzeyen bu yemeğin içerisinde kıyma ve soğan kullanılır. Hazırlama süresi yaklaşık 50 dakikadır.
Yoğun aromatik tadıyla bilinen köri soslu tavuk, bir çeşit Hint yemeğidir. Ortalama 45 dakika da hazırlanan bu yemek, Asya mutfağının meşhur lezzetlerindendir. Bir porsiyonu 110 kaloridir.
Türk mutfağının milli yemeği olarak görülen kuru fasulye, etli veya etsiz olmak üzere 2 farklı şekilde hazırlanabilir. Genellikle pilav ve cacık ile servis edilir.
İzmir mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan tire köfteyi, kıyma, tırnak pide ve tereyağlı sos eşliğinde sunarak sofranızı ziyafete dönüştürebilirsiniz.
Patlıcan ve kıymanın mükemmel uyumunu anlatan karnıyarık yemeğini, bir kase cacık eşliğinde sunabilirsiniz.
Ton balığı ve krema ile zenginleştirilen makarnayı, 30 dakika içinde hazırlayarak doyurucu bir yemek hazırlayabilirsiniz. Adım adım resimli anlatımıyla, bu tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz.
Levrek, patates ve cherry domates ile hazırlanan kağıtta levrek tarifini, bol limonla zenginleştirilmiş bir salata eşliğinde sunabilirsiniz.
Tavuk göğsü ve biber ile hazırlanan tavada tavuk şişleri, lavaşa sararak servis edebilirsiniz. Dilerseniz, tava yerine fırın veya ızgarada da pişirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;