Patlıcan Ekşilisi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tekirdağ ilimizin sirke ile yapılan meşhur patlıcan ekşilemesi, evlerde, özel günlerde Tekirdağ'da sıklıkla tüketilen bir yemektir. Gaziantep yöresinde 'doğrama' olarak bilinen bu yemek, Tekirdağ mutfağında etsiz versiyonu ile sunulur. Malzemeleriniz hazırsa patlıcan ekşilisi tarifinin detayları aşağıda. 

Patlıcan ile yapılan alternatif lezzetler için kuru patlıcan yemeğiköz patlıcan çorbası ve patlıcan çığırtma tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Patlıcan Ekşilisi Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Ekşilisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır. 
  2. Derin yağda patlıcanlar kızartılır. Kızaran patlıcanları kenara alın. 
  3. Tencerede kalan fazla yağı başka bir yere aktarın, birkaç kaşıklık yağ bırakın. 
  4. Yemeklik doğranan soğan, yağda renk alana kadar kavrulur. 
  5. Domatesler rendelenerek soğanların yanına tencereye eklenir. 
  6. Kızarmış patlıcanlar eklenerek bütün malzeme harmanlanır. 
  7. Un bir miktar suyun içerisinde açılır, topaklanmaması önemlidir.
  8. Yemeğe eklenir ve karıştırılır, sirke, tuz ve sıcak su eklenerek pişirilir. 
  9. Piştikten sonra maydanoz doğranarak servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Domatesli Tarifler Patlıcanlı Tarifler Marmara Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi
Susurluk Ayranı ve Tostu