Mengen Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bolu mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan mengen pilavı, Karadeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Kuzu eti, mantar ve pirinç ile hazırlanan bu pilav, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, Bolu usulü mengen pilavı tarifine geçebiliriz.

Kepse pilavı ve Osmanlı pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Mengen Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Mengen Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci ılık ve tuzlu suda 1 saat beklettikten sonra yıkayarak süzün.
  2. Kuzu etini 1 adet bütün soğan ve 8-10 bardak soğuk su ilave ederek haşlayın. Haşlanan kuzu etinin suyunu süzün ve ayırın.
  3. Yemeklik ince doğradığınız soğanı, geniş bir teflon tencerede tereyağında karıştırarak 5 dakika kavurun.
  4. Etleri ilave edip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra yıkanmış ve kuşbaşı et formunda doğranmış mantarları ekleyin.
  5. Tekrar karıştırarak birkaç dakika kavurduktan sonra 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
  6. Tuz ve karabiberini ekleyip, orta ısılı ateş üzerinde ağzını kapatarak pişirin. Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alın ve 1 saat dinlendirip demlendirin.
  7. Genişçe bir servis tabağına tenceredeki pilavı ters çevirin. Üzerine ceviz içini dökün ve incecik doğranmış dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Farklı Et Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Pilav Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası