Karavu Şerbeti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bolu yöresi ile özdeşleştirilen karavu şerbeti, Karadeniz mutfağında sık sık tüketilmektedir. Ana yemeklerin yanında sunulan karavu şerbeti, düğün gibi kalabalık törenlerde de kendine yer bulur. Ana malzemesi kızılcıktır. Karadeniz'de 'kiren' ismiyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, karavu şerbeti yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak demirhindi şerbeti ve reyhan şerbeti tarifine de göz atın.

Karavu Şerbeti Tarifi İçin

Malzemeler

Karavu Şerbeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kızılcıkları bol su ile yıkayın ve suyu süzün.
  2. Yıkanan kızılcıkları tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  3. Orta ateşte şerbet kaynayana kadar pişirin.
  4. Ara sıra kızılcıkların yumuşaklığını kontrol edin. Ezilecek kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan kızılcıkları tülbentten veya süzgeçten geçirin.
  6. Ardından tekrar tencereye alın. Üzerine limon ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatın.
  7. Kaynayan şerbeti soğutmadan cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
  8. Kavanozları ters çevirerek havasını alın. Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırın.
  9. Karavu şerbetini buz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karavu Şerbeti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Şerbet yapımında kullanacağınız kızılcıkların taze olmasına özen gösterin.
  2. Pişirme esnasında şerbetin içerisine tarçın çubuğu, karanfil veya yıldız anason ekleyebilirsiniz.
  3. Kavanozları sıcak su ile sterilize edip kurulayın. Bu şekilde şerbeti temiz kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Soğuk İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl Alkolsüz İçecekler Karadeniz Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası